GezondOpPad campagne op scholen

juli 1, 2015

GezondOpPad campagne op scholen

Gezond op pad: lekker lopen, fijn fietsen naar school.

In september start De Natuur en Milieufederatie samen met Utrecht Natuurlijk de campagne LekkerLopenFijnFietsen. In deze campagne werken we samen met tientallen scholen om het lopend of fietsend naar school gaan te stimuleren. Nog steeds gaan een op de drie basisschool leerlingen met de auto naar school. Door vaker te fietsen of te lopen gaan de kids gezonder en gezelliger naar school. Zo zijn ze lekker in beweging én is er minder autoverkeer in de omgeving van de school. Leuk, gezond en veilig tegelijk dus.

Doe als docent ook mee! lekker lopen, fijn fietsen!

Lekker lopen, fijn fietsen
Kinderen nemen vaak niet zelf de beslissing over de manier waarop ze naar school gaan. Met Lekker lopen, fijn fietsen willen we kinderen de kans geven om te  ontdekken hoe leuk het is om te fietsen of lopen naar school. Daarnaast willen we ze leren om zelf na te denken over mobiliteit.

Hiervoor bieden we drie projecten aan:

  • Groene voetstappen – leerlingen verdienen groene voetstappen door lopend of fietsend naar school te komen. Ze doen daarnaast leuke opdrachten over duurzame mobiliteit, beweging en klimaat.
  • Wenswijk – leerlingen doen zelf mobiliteitstellingen in de buurt van de school. Ze ontwikkelen een eigen campagne voor duurzame mobiliteit in de wijk.
  • De loopbus – leerlingen lopen volgens een vaste route met ‘bushaltes’ en een vaste dienstregeling in een groep naar school. Ouders begeleiden de ‘loopbus’

Scholen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via de mail: info@utrechtnatuurlijk.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om samen met de school een project in te plannen voor het nieuwe schooljaar.