Feestelijke ingebruikname zonnepanelen op kantine De Vinken

oktober 9, 2017

Feestelijke ingebruikname zonnepanelen op kantine De Vinken

Afgelopen zaterdag 7 oktober deed wethouder sport, Alberta Schuurs, de officiële openingshandeling voor de ingebruikname van de duurzame zonnepanelen op het dak van de kantine van korfbalvereniging de Vinken.

de vinkenWethouder Schuurs onthulde de opbrengstmeter in het clubhuis van de korfbalvereniging. Daarmee zijn de energiebesparende maatregelen voor de club duidelijk afleesbaar.

Bestuurslid accommodatiezaken Eric Kortz gaf een toelichting op de voorgeschiedenis en de overwegingen rond het project. De zonnepanelen zijn gerealiseerd in samenwerking met de gemeente en de Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Geen uitgaven maar inkomsten

Kortz kon verklappen dat sinds de technische ingebruikname (iets voor de zomervakantie) nu al meer stroom is opgewekt dan het jaargebruik. Samen met enkele andere energiebesparende maatregelen op apparatuur en verlichting zorgt het zonnepanelenproject bij de korfbalvereniging dus voor extra inkomsten in plaats van uitgaven.

Alberta Schuurs constateerde dat deze druilerige zaterdag weliswaar niet echt veel opbrengsten zoud opleveren, maar de energierekening van de club zal inderdaad zeker dalen. Zij bevestigde dat ook andere sportverenigingen indachtig het milieu en de eigen energierekening de aanschaf van zonnepanelen overwegen. Onder luid applaus van de aanwezigen drukte zij op de denkbeeldige startknop en hief vervolgens met de heren Kortz van De Vinken en Nohlmans, adviseur verduurzaming van de NMU, het glas op deze heuglijke gebeurtenis.