Feest rond zonnestroom bij sportclub Desto

mei 2, 2016

Feest rond zonnestroom bij sportclub Desto

Ook sportclubs gaan voor schone energie! Op 22 mei neemt sportvereniging Desto haar gloednieuwe zonnestroominstallatie feestelijk in gebruik. En we vieren  de plaatsing van zonnepanelen bij acht andere sportclubs in Utrecht. De NMU, de VSU en Energie-U willen nog veel meer sportclubs helpen om hun accommodaties energiezuiniger te maken. 

Op 22 mei is er naast de feestelijkheden daarom ook volop informatie over twee nieuwe collectieven die van start gaan: zonnepanelen en led-veldverlichting. We doen dit in de vorm van workshops; zie het programma hieronder.

De Natuur en Milieufederatie Utrecht en de Vereniging Sport Utrecht (VSU) gaan in 2016 de handen ineen slaan om sportclubs in de gemeente Utrecht en in de regio te ondersteunen om hun accommodaties te verduurzamen. Dat doen ze in samenwerking met Energie-U.

In 2016 zal de VSU weer een nieuw zonne-energie collectief organiseren voor sportclubs in de gemeente Utrecht. Via de NMU kunnen clubs uit gemeenten in de regio daarbij aansluiten.

Daarnaast zetten we samen een project op rond ledverlichting op de sportvelden. Sportclubs met buitenverlichting kunnen op die manier veel energie en geld besparen. De clubs krijgen advies over de criteria waarmee ze rekening moeten houden en begeleiding om het hele traject te doorlopen.

Dus ben je actief bij een sportclub? Kom 22 mei naar Desto en laat je informeren!

Tijd en plaats

Zondag 22 mei vanaf 14:00 uur bij Sportpark de Vrijheid van Desto, Componistenlaan 1 te Vleuten.

Programma:

14.00 Ontvangst

14.15 Openingshandeling van wethouder Lot van Hooijdonk, gedeputeerde Pim van de Berg en voorzitter van C.O.V. Desto, Jan Joustra

14.30 Toelichting workshops en start jeugdvoetbal

14.35 Start workshops eerste ronde

  1. Zonnepanelen collectief 2016 door Floris Bruning (Energie-U) en Geurt Donze (Desto en W/E adviseurs)
  2. Led veldverlichting collectief 2016 door Irene Mobach van VSU en Wijnand Jonkers van Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU)

15.10 Start workshops tweede ronde

  1. Wanneer ben ik als sportvereniging duurzaam’ door Piet Fieret, circulair ondernemer
  2. Financiering van maatregelen, Energiefonds, ledenobligaties en crowdfunding door Irene Mobach en ervaringsdeskundige ledenobligaties

 15.40 Afsluiting met borrel en limonade

Aanmelden

Irene Mobach (VSU): i.mobach@sportutrecht.nl

Informatie