Feest mee tegen klimaatverandering!

oktober 19, 2016

Feest mee tegen klimaatverandering!

De negende editie van het Klimaatstraatfeest is weer gestart! Meld je met je buren, teamgenoten, ooms, tantes of collega’s aan voor de gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland en maak kans op een straatfeest ter waarde van € 5.000. 

klimaatstraatfeestBregtje Bos van het Klimaatstraatfeest: “In het klimaatakkoord van Parijs hebben de wereldleiders met elkaar afgesproken dat de wereldwijde temperatuur niet meer dan twee graden mag stijgen. Om die doelstelling te halen moet de uitstoot van broeikasgassen gigantisch dalen. Dat is mogelijk, maar alleen als íedereen meedoet. Het Klimaatstraatfeest brengt de oplossing van het klimaatprobleem dichtbij en laat zien dat energiebesparing niet alleen heel hard nodig is, maar ook heel erg leuk kan zijn.”

Buurkracht

Om deelnemers nog verder te helpen met energiebesparing, werkt het Klimaatstraatfeest deze editie samen met Buurkracht. Met Buurkracht besparen al meer dan 140 buurten in ruim 70 gemeenten in Nederland het hele jaar door samen energie.

Hoe werkt het?

Iedere deelnemer die zich aanmeldt krijgt toegang tot de online game omgeving op de website www.klimaatstraatfeest.nl. Hier staan meer dan honderd energiebesparende acties om uit te voeren. Van het indraaien van een LED lamp en het plakken van een tochtstrip tot het opvragen van een offerte voor isolatiemaatregelen of het plaatsen van zonnepanelen.

Prijzen

klimaatstraatfeestEr zijn twee competities naast elkaar; de burencompetitie en de groepencompetitie. In de burencompetitie ben je op basis van woonadres met elkaar verbonden, je doet dus mee met je buren. Wil je niet met je buren meedoen, maar met je voetbalteam, collega’s of vrienden? Meld je dan aan voor de groepencompetitie.

In zowel de buren- als de groepencompetitie zijn de prijzen als volgt:
• Nummer 1: Een straatfeest ter waarde van € 5.000,-
• Nummer 2: Een straatfeest ter waarde van € 2.000,-
• Nummer 3: Een straatfeest ter waarde van € 1.000,-

Het Klimaatstraatfeest loopt van 10 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017. Op zaterdag 15 april 2017 worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt.