Excursie Voedselbos Makeblijde 21 april

maart 29, 2017

Excursie Voedselbos Makeblijde 21 april

De laatste tijd krijgen ‘voedselbossen’ steeds meer aandacht. Ook in de provincie Utrecht zijn recent enkele hectares voedselbos aangelegd, o.a. bij Makeblijde in Houten. Zelf eens zien en horen wat een voedselbos is? Ga dan mee met de excursie op 21 april!

Recent zijn in de provincie Utrecht enkele hectares voedselbos aangelegd: aangeplant bos met een groot aantal bomen en struiken die bijvoorbeeld bessen of noten dragen. Ofwel: landbouw met een hoge natuurwaarde, die de draagkracht van onze ecosystemen laat groeien terwijl we ook in onze voedselbehoefte kunnen voorzien.

De enthousiaste ‘voedselbosbouwer’ Xavier San Giorgi (Food Forestry Development) vertelt er op 21 april alles over tijdens een boeiende excursie door het voedselbos bij Makeblijde. Er kunnen maximaal 20 personen mee; meld je dus snel aan via het formulier onderaan deze pagina! Bij veel animo organiseren we een tweede excursie later dit jaar.

Programma Makeblijde

  • 9.00       Inloop met koffie/thee en iets lekkers
  • 9.30       Korte presentatie over voedselbossen en locatie Makeblijde
  • 10.00     Excursie door voedselbos
  • 12.00     Einde

Kosten en betaling via iDeal

We vragen van de deelnemers een bijdrage van 10 euro per persoon. Een deel van deze bijdrage  wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuw voedselbos door Xavier San Giorgi.

Je kunt de bijdrage betalen door het bedrag aan te klikken op het onderstaande aanmeldformulier. Vul het formulier verder in en klik dan op ‘Online donatie verzenden’. Je komt dan in een betalingsomgeving van onze betalingsverwerker Buckaroo. Betaal bij voorkeur via iDeal. Je aanmelding is definitief als de betaling binnen is.

Locatie

De locatie is Makeblijde in Houten.

Fietsers en voetgangers: ingang aan de Lobbendijk, Houten

Auto: ingang Oud Wulfseweg 3, Houten

Zie voor meer informatie http://www.makeblijde.nl/contact/