Energiebespaarkrant Utrechtse Waarden verschenen

oktober 1, 2012

Energiebespaarkrant Utrechtse Waarden verschenen

Deze dagen valt de Energiebespaarkrant op de mat bij alle inwoners van IJsselstein, Montfoort, Oudewater en Lopik. Met de informatie willen de initiatiefnemers, waaronder de NMU, het bewoners makkelijk maken om in huis energie te besparen. 

De Energiebespaarkrant staat vol informatie en tips over energiebesparing. Lees alles over de maatregelen die in uw situatie zinvol zijn. Lokale ondernemers stellen zich voor, evenals politici zoals Mariette Pennarts, Ralph de Vries en Lopiks eigen Petra Doornenbal. Verder columns van een makelaar en de Kamer van Koophandel, de agenda en de energiespeurtocht van de familie Hogendoorn uit Montfoort! De krant is huis aan huis verspreid in de Utrechtse Waarden.

De Energiebespaarkrant verschijnt in het kader van het project ‘Meer Waarden met minder energie’. Deze campagne gaat officieel van start op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober a.s., in IJsselstein. Er is ook een flyer verspreid.

Aftrap in IJsselstein

De aftrap van de campagne vindt plaats tijdens een event dat de initiatiefnemers op 10 oktober organiseren, samen met het Millenniumplatform IJsselstein. In de Rabobank Lek & IJssel (Overtoom 7, IJsselstein) zijn vanaf 19.00 uur stands en presentaties van o.a. De Energie Inspecteur, Readi Advies & Dienstverlening, Derko Installatietechniek, Hagoort Bouw, De Kamper Bouwbedrijf, Rizbouw, WAS architecten, Faust Advies en Zonnelink. Om 20.45 uur is de aftrap van ‘Meer Waarden met minder energie’. En dat alles wordt opgeluisterd met live muziek, lekkere hapjes en drankjes, een rondleiding door de bank en een afsluitende borrel.

Gratis toegang, mooie prijzen

De toegang tot het event is gratis; iedere inwoner van de Utrechtse Waarden is van harte welkom! Bezoekers maken ook nog kans op mooie prijzen, zoals energiebesparingsadviezen en duurzaam geproduceerde kleding. Het event zal om 20.00 uur worden geopend door burgemeester Van den Brink van IJsselstein, tevens voorzitter van het Millenniumplatform.

Jaarlijks honderden euro’s te besparen

Met de campagne ‘Meer Waarden met minder energie’ willen de initiatiefnemers bewoners stimuleren om thuis energiebesparende maatregelen te nemen, door ze te helpen met advies en uitvoering. Dat levert al gauw honderden euro’s per jaar op aan minder gas- en elektriciteitsverbruik, én een comfortabeler huis! De initiatiefnemers van de campagne zijn de Natuur en Milieufederatie Utrecht, de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, de gemeenten IJsselstein, Montfoort, Oudewater en Lopik, én de lokale ondernemers.

Volop activiteiten

De aftrap is het startsein voor allerlei andere activiteiten, zoals de speciale Energiebespaarcafé’s, die de komende weken plaatsvinden in alle gemeenten in de Utrechtse Waarden.