Eco Crazy 88 Studentenbattle van start

februari 15, 2016

Eco Crazy 88 Studentenbattle van start

Op 12 februari was het zover. Bij ‘In de Ruimte’ aan de Utrechtse Oudegracht werd een gigantische stekker symbolisch uit het stopcontact getrokken en begon de Eco Crazy 88 Studentenbattle! Het startsein voor 18 studentenhuizen om tien weken lang met elkaar te strijden om wie het energiezuinigst leeft, en wel via 88 opdrachten. De hoofdprijs? Minder CO2-uitstoot, een lage energierekening en een treinreis naar Noorwegen. 

De Eco Crazy 88 Battle is onderdeel van de campagnes Koelestudenten (Jongeren Milieu Actief / Milieudefensie) en WeetWatJeVerbruikt (NMU). Het doel is om studenten bewust te maken van hun energieverbruik. De 88 ‘crazy’ energiebesparende opdrachten sluiten hierbij aan. Elke week horen de teams welke opdrachten zij moeten uitvoeren. De actuele stand van zaken is te zien op de speciale Facebookpagina.

Vrijdagavond voerden de ca. 100 aanwezige studenten voor 100 punten alvast de eerste opdracht uit: een yogaoefening, zee toepasselijk de ‘zonnegroet’. “Om de zon te bedanken voor alles wat zij mogelijk maakt”, aldus Rianne van Jongeren Milieu Actief. Alle studenten deden enthousiast mee.

Projectleider Marcel Blom van de NMU hoopt dat de wedstrijd onder ander via social media veel

YogaOpdracht-EcoCrazy88-klein
De eerste opdracht: het brengen van de zonnegroet voor 100 punten!

aandacht krijgt. Daarom moeten de studenten zoveel mogelijk foto’s maken van de opdrachten en die delen op Facebook. De hoop is dat de Battle zich daardoor als een lopend vuurtje door Nederland verspreidt. Wellicht ligt er een landelijk vervolg in het verschiet.

Over tien weken weten we welk team de meeste opdrachten heeft volbracht en naar Noorwegen mag. Want ondanks de energiebesparing en de lagere CO2-uitstoot is dat voor de studenten toch wel de grootste prijs…