Duurzame Week Utrecht ‘Green up your life’ op 7 t/m 14 oktober

augustus 14, 2017

Duurzame Week Utrecht ‘Green up your life’ op 7 t/m 14 oktober

Utrecht zit vol groene ondernemingen en initiatieven. Duurzame Week Utrecht biedt een podium om dat te laten zien. Er is een programma voor jong en oud vol workshops, lezingen en acties. Ontdek nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wonen, werk, eten, spullen en vrije tijd. Dit onder het motto: “Green up your life!”. De Duurzame Week Utrecht wordt georganiseerd door Stichting Duurzame Week.

Na een succesvol eerste jaar, vindt van 7 t/m 14 oktober 2017 de tweede Duurzame Week Utrecht plaats. Ontmoeting, verbinding en inspiratie staan centraal tijdens een actief programma vol lezingen, workshops en amusement. Dit jaar zijn de ambities nog groter dan vorig jaar: een voller programma, grotere namen & een eigen festivalhart.

Stichting Duurzame Week

Stichting Duurzame Week heeft de missie te zorgen voor een duurzame toekomst. Zij richten zich specifiek op de bevordering van ecologische duurzaamheid. Hieronder vallen onder andere de thema’s duurzame energie, efficiënt gebruik van grondstoffen en water, recycling, duurzame consumptie, verbetering luchtkwaliteit & aandacht voor en uitbreiding van groene ruimte.

Stichting De Duurzame Week heeft de overtuiging dat het organiseren van een jaarlijks stadsgebonden duurzaam festival een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verduurzamen van de samenleving. Tijdens het festival wordt een podium geboden voor bedrijven, inwoners, pioniers en visionairs die samen uitdragen hoe we kunnen zorgen dat de stad een duurzame toekomst tegemoet gaat.

Vrijwilligers gezocht!

Samen met meer dan honderd vrijwilligers zet de stichting in oktober een evenement neer dat je niet snel zal vergeten. Wil jij hier ook aan meewerken? Er wordt nog gezocht naar mensen met een oogverblindende glimlach, bar skills, spierballen of reporter talent om tijdens de week een aantal uren te helpen. Zie de taakbeschrijvingen op de website. Meld je aan voor een van de taken, laat je gegevens achter & dan nemen zij contact met jou op. In overleg wordt gekeken wanneer & hoe jij het team kan versterken.

Duurzaamheidsprijs

Tijdens De Duurzame Week, op 10 oktober 2017, Dag van de Duurzaamheid, wordt ook de provinciale Utrechtse Duurzaamheidsprijs weer uitgereikt. Dit jaar gaat de prijs naar projecten of initiatieven in de provincie Utrecht die bijdragen aan een circulaire economie.

Nog vier finalisten strijden om de eindzege! Van 21 augustus tot en met 8 september kun jij stemmen op jouw favoriet. Samen met de stemmen van de juryleden kun jij dan mede bepalen wie de Duurzaamheidsprijs dit jaar wint.

Ga direct naar de stempagina en breng jouw stem uit (vanaf 21 augustus).

Voor meer informatie over de Duurzame Week Utrecht en het programma kijk op: www.duurzameweek.nl