Duurzame bewoners gezocht voor Groene Peloton Trofee

mei 11, 2015

Duurzame bewoners gezocht voor Groene Peloton Trofee

De gemeente Utrecht beloont in juni een bewonersinitiatief dat op een originele en innovatieve manier bijdraagt aan klimaatneutraal Utrecht – met de Groene Peloton Trofee. Inschrijven kan nog tot en met 18 mei! De winnaar ontvangt de Groene Peloton Trofee 2015, een waardebon ter waarde van € 500 (te besteden aan het initiatief) en twee tribunekaarten voor de start van de Tour de France.

Utrecht werkt hard aan een klimaatneutrale stad in 2030. Dit kan alleen met inzet van bedrijven én bewoners in de stad. Het zijn niet alleen de koplopers, maar juist het groene peloton aan bewoners dat duurzaam Utrecht in beweging brengt. Wie zijn de inspirerende Utrechters in het Groene Peloton? Individuele bewoners en bewonerscollectieven kunnen zich inschrijven tot en met 18 mei 2015 met behulp van het aanmeldformulier. Je kunt zowel jouw eigen idee of project aanmelden, maar ook het idee of project van andere bewoners.

Een jury nomineert drie finalisten. De finalisten worden met korte filmpjes gepresenteerd tijdens het Festival het Groene Peloton op 18 juni. Vervolgens stemt het publiek in de zaal wie de winnaar wordt van de Groene Peloton Trofee.

De jury hanteert de volgende criteria voor aanmelding en nominatie:

  • Het initiatief levert een aantoonbare bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot in de stad Utrecht.
  • Het initiatief is recent uitgevoerd of is op dit moment in uitvoering.
  • Het initiatief kan door anderen in de stad worden gekopieerd dan wel herhaald worden.
  • Het initiatief is origineel en innovatief.
  • De initiatiefnemer(s) leveren een aantoonbare eigen bijdrage en/of inzet.
  • Alleen bewonersinitiatieven komen in aanmerking voor deelname.