Doe mee met ‘Zon op ’t Kampje’ in Loenen

augustus 15, 2016

Doe mee met ‘Zon op ’t Kampje’ in Loenen

Wil je investeren in zonne-energie, maar heb je zelf geen geschikt dak? Dan kun je ook investeren in zonnepanelen ergens anders. Bijvoorbeeld op het dak van zorghuis ’t Kampje in Loenen aan de Vecht. De crowdfunding begint op 18 augustus, maar inschrijven kan nu al. Bij succes komen er 490 zonnepanelen op het dak.

Zorghuizen gebruiken relatief veel energie, wat elk jaar ook flinke kosten met zich mee brengt. Daarom wil woningcorporatie Habion met het initiatief ZonOpZorg zoveel mogelijk zorghuizen in Nederland voorzien van zonnepanelen, samen met duurzaamheidsorganisatie Urgenda.

Een betere wereld achterlaten via ’t Kampje

De initiatiefnemers willen laten zien dat niemand te oud is om het duurzame voorbeeld te geven. Door zorghuizen in Nederland via ZonOpZorg zelf een deel van hun energie duurzaam op te laten wekken, dragen de crowdfunders hun steentje bij aan een duurzame wereld voor hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. (Groot)ouders kunnen nu letterlijk een zonnepaneel aanschaffen voor hun kind of kleinkind. Bij de tijd dat zij gaan studeren is er zo een mooi duurzaam spaarpotje gegroeid. Zo kan iedereen, ook mensen zonder een eigen geschikt dak voor zonnepanelen, bijdragen aan meer duurzame energie in ons land. Én het is goed voor de portemonnee!

Hoe kun je meedoen?

Iedereen kan mee investeren in het zonnedak van ’t Kampje. Dat kan door één of meer Zonnedelen te kopen. Met een Zonnedeel profiteer je direct van de door jou op ’t Kampje opgewekte duurzame-energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je Zonnedeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte energie. Bij de huidige stroomprijzen is het rendement naar verwachting gemiddeld 3,5%, maar dit kan oplopen tot 5,1% per jaar.

Servicepunt Energie Lokaal

De NMU ondersteunt dit soort initiatieven in de provincie Utrecht via het Servicepunt Energie Lokaal.

Heb je zelf ook een groot dak dat geschikt is voor zonnepanelen? Laat het dan aan ons weten en we helpen je om een zonnedak te realiseren!