Doe mee met De Groene Belofte

december 18, 2013

Doe mee met De Groene Belofte

De NMU loopt vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. We hebben een mooi aanbod voor alle (kandidaat)raadsleden. We maken een filmpje van de duurzame ideeën voor de toekomst. De raadsleden die hun duurzame ideeën delen, maken kans om De Groene Belofte van de provincie Utrecht te worden.

De NMU vraagt aan alle (kandidaat)raadsleden om duurzame ideeën voor de gemeente in te zenden. Wij maken vervolgens een filmpje van dit duurzame idee.

Of het verkiezingsprogramma al klaar is of nog niet: ieder raadslid heeft goede ideeën hoe de gemeente duurzamer kan worden. Overal zitten duurzame ideeën in: of het nu gaat over stad of platteland, of over links of rechts.

Verkiezingsbelofte

We zoeken één specifiek idee, een groene verkiezingsbelofte. Die belofte kan over heel veel thema’s gaan, zoals energie, mobiliteit, de groene economie, natuur, of over het betrekken van burgers. De NMU biedt alle raadsleden de kans dit idee te delen.

De Groene belofte:

• Is een belofte aan de kiezers voor de komende vier jaar
• Levert een bijdrage aan duurzaamheid in jouw gemeente
• Is innovatief, vernieuwend
• Biedt zo veel mogelijk een integrale oplossing (people, planet, profit)
• Is ook in andere gemeenten te gebruiken
• Wordt gerealiseerd of opgestart binnen de komende vier jaar

Hoe werkt het?

Uit de ingezonden ideeën selecteren we de 10 beste ideeën en nemen contact op met de inzenders. We maken afspraken over het filmpje en komen langs met camera en microfoon. Het filmpje duurt ongeveer twee minuten.

We plaatsen de filmpjes op de website van de NMU en publiceren erover via Twitter en Facebook. Via Facebook kunnen de filmpjes worden geliked. Alle inzenders krijgen uiteraard de beschikking over het filmpje. De overige ideeën die niet tot een filmpje leiden, plaatsten we op de website van de NMU.

Voelt u zich uitgedaagd? Stuur uw idee voor 7 januari in naar verkiezingen@nmu.nl.
Alle informatie voor het inzenden van uw idee vindt u hier.

De Avond van de Groene Belofte

De filmpjes worden vertoond op onze Avond van de Groene Belofte. Deze avond wordt gehouden op 22 januari 2014. (locatie: Kargadoor, Utrecht).

Het uitwisselen van ideeën, ervaringen en ambities staan centraal op deze avond. In workshops worden onder andere de ondewerpen duurzame energie, het betrekken van burgers en mobiliteit behandeld. Het definitieve programma is binnenkort bekend.

Winnaar bekend gemaakt

Op de Avond van de Groene Belofte wordt de winnaar bekend gemaakt. Wie heeft de beste Groene Belofte voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart? Ook zijn alle filmpjes met groene verkiezingsbeloften te zien. De inzenders van die beloften zijn erbij om er meer over te vertellen.

Aanmelden

Aanmelden voor De Avond van De Groene Belofte kan via deze link.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze activiteiten rond de gemeenteraadsverkiezingen kunt u terecht bij Marcel Blom (030 – 2567 359, verkiezingen@nmu.nl).