Doe mee aan Zonnepark Mariënhoeve

oktober 31, 2017

Doe mee aan Zonnepark Mariënhoeve

Woon je in Wijk bij Duurstede, Cothen, Langbroek en omliggende plaatsen (Werkhoven, ’t Goy, Schalkwijk en Driebergen-Zuid)? Of heb je er een klein bedrijf? En wil je zonnepanelen, maar is je dak niet geschikt, of huur je? Dan kun je nu deelnemen aan Zonnepark Mariënhoeve, een collectief zonnepanelenproject van de EigenWijkse Energiecoöperatie (EWEC). 

Dit zogeheten postcoderoosproject in Wijk bij Duurstede is aantrekkelijk voor inwoners die wel duurzaam hun eigen energie willen opwekken, maar daar zelf geen geschikt dak voor hebben. Het project is ook interessant voor kleine bedrijven met een elektriciteitsaansluiting van maximaal 3 * 80 Ampère. De NMU bood ondersteuning in de beginfase van dit project.

In april is de EigenWijkse Energiecooperatie (EWEC) gestart met de inschrijving voor in totaal 1.890 zonnepanelen op verschillende daken van Sportpark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede. Meer informatie is te vinden in het online Informatiememorandum.

EWEC beveelt aan om bij deelname aan dit zogeheten postcoderoosproject over te stappen van de eigen energieleverancier naar energielevering door EWEC. Dan is de teruggave van de energiebelasting (een belangrijk financieel aspect voor deelnemers aan het project) automatisch geregeld.

Overstappen is echter geen vereiste om mee te doen aan Zonnepark Mariënhoeve omdat een aantal energieleveranciers hebben toegezegd medewerking te verlenen aan de verrekening van energiebelasting. Dit zijn in ieder geval: Anode, Budget Energie, Delta, Duurzame Energie Unie, Eneco, Engie, Greenchoice, Huismerk Energie, NLD, NLE, Pure Energie, Qurrent, Servicehouse.

Inschrijven kan via de EigenWijkse Energiecoöperatie.