Doe mee aan de actie LekkerLopen FijnFietsen

augustus 19, 2015

Doe mee aan de actie LekkerLopen FijnFietsen

Ga jij ook lopend of met de fiets naar school? Plaats daarvan dan een foto op de facebookpagina: www.facebook.com/gezondoppad en maak kans op gratis tickets voor het spoorwegmuseum.

De campagne LekkerLopenFijnFietsen is een campagne van de Natuur en Milieufederatie Utrecht www.nmu.nl en Utrecht Natuurlijk www.UtrechtNatuurlijk.nl In samenwerking met de gemeente Utrecht en de Utrechtse basisscholen.

Doe met jouw school of leraar mee
In de maanden september, oktober en november kunnen scholen meedoen met de campagne om het fietsen en lopen naar school te stimuleren.

Hiervoor bieden voor leraren drie mooie lespakketten aan:

  • Groene voetstappen – leerlingen verdienen groene voetstappen door lopend of fietsend naar school te komen. Ze doen daarnaast leuke opdrachten over duurzame mobiliteit, beweging en klimaat.
  • Wenswijk – leerlingen doen zelf mobiliteitstellingen in de buurt van de school. Ze ontwikkelen een eigen campagne voor duurzame mobiliteit in de wijk.
  • De loopbus – leerlingen lopen volgens een vaste route met ‘bushaltes’ en een vaste dienstregeling in een groep naar school. Ouders begeleiden de ‘loopbus’

Scholen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via de mail: info@utrechtnatuurlijk.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om samen met de school een project in te plannen voor het nieuwe schooljaar.