De NMU zoekt sloop-nieuwbouwproject voor recycling aanpak

november 5, 2013

De NMU zoekt sloop-nieuwbouwproject voor recycling aanpak

Door bouw- en sloopafval te recyclen kun je duurzaam slopen en renoveren. Daarover gaat het tijdens het tweede Circular Economy Lab op 28 november. De NMU zoekt een sloop-nieuwbouwproject om er een duurzaam lichtend voorbeeld van te maken!

Het Utrecht Sustainability Institute (USI) organiseert op 28 november het tweede Circular Economy Lab, met als thema: Recycling van bouw- en sloopafval. Centraal staat het ‘opschalen’ van succesvolle praktijkvoorbeelden van duurzaam slopen en renoveren naar landelijk niveau. USI nodigt u van harte uit om aanwezig te zijn en deel te nemen aan de discussie. Deelname is gratis. Zie voor meer informatie en aanmelden de USI website.

Duurzaam slopen en renoveren

Tijdens het lab willen we kijken hoe we in heel Nederland duurzaam kunnen gaan slopen en renoveren. Dit naar aanleiding van de ervaringen van ‘Cirkelstad Rotterdam’, waar samenwerking in de bouwketen nu al leidt tot meer duurzaamheid. Vervolgens discussiëren we over belemmeringen en oplossingen aan de vraag- en aanbodkant. Deze avond is ook de start van een actief netwerk waarin deelnemers kennis en ervaringen kunnen uitwisselen, een zogenoemde ‘community of practice’.

Sloop-nieuwbouwproject gezocht

De NMU initieert samen met marktpartijen en overheden graag Cirkelstad Utrecht. De aanbodkant – de markt – heeft al laten zien de handen ineen te willen slaan. De NMU is nog op zoek naar een sloop-nieuwbouwproject dat als casus kan dienen in de provincie Utrecht. Zo kan regio Utrecht mee in de vaart der volkeren met onder andere Rotterdam, Amsterdam en Leiden.

Heeft u een project, of wilt u meer informatie over het te starten initiatief? Neem contact op met Ieke Benschop; tel. 030 – 2567 355.