De Bilt enthousiast over elektrische deelauto

juli 6, 2017

De Bilt enthousiast over elektrische deelauto

Een elektrische auto die rijdt op zonnestroom en vanuit de accu stroom levert aan je gebouw. Dat kan binnen een jaar geregeld zijn, volgens stichting We Drive Solar. Energiecoöperatie BENG! organiseerde samen met welzijnsorganisatie WVT een informatieavond in Bilthoven, ondersteund door de NMU.

Wie stapt er in? Van links naar rechts: Wijnand Jonkers (NMU), Michiel van Weele (vereniging WVT) en Christoph Buter (BENG!)

Ruim 20 mensen lieten zich op 28 juni informeren over de elektrische deelauto. Ze waren erg nieuwsgierig naar het concept. We Drive Solar werkt met een viertal abonnementen; zo kun je de auto bijvoorbeeld leasen met een aantal buren.

Enkele bezoekers hadden hier al concrete ideeën over. Zo wilden ze graag een laadpaal bij hen voor de deur. We Drive Solar kan dit mogelijk maken, als er voldoende zicht is op het plaatsen van een aantal auto’s in de wijk.

Christoph Buter, bestuurslid van BENG!, gaf aan dat deze avond niet voor niets samen met vereniging WVT wordt georganiseerd. Want WVT is één van de organisaties in De Bilt die besloten heeft om zonnepanelen te plaatsen. Wijnand Jonkers gaf een indruk van de mogelijkheden die dan ontstaan. “Stel dat het dak hier helemaal vol ligt, dan heb je genoeg stroom voor het gebouw én 10 elektrische auto’s. Overigens is de netbeheerder ook blij met elektrische auto’s, die piekmomenten opvangen met de accu. Die hoeft dan minder grote kabels aan te leggen.”

De avond werd natuurlijk afgesloten met een bezichtiging van de auto. Een proefritje zat er niet in met zoveel bezoekers, maar even plaats nemen achter het stuur maakte al veel indruk. “Zit lekker en heeft een mooi eenvoudig dashboard. Een verademing vergeleken met andere auto’s”, zo vatte een bezoekster haar bevindingen samen.

Belangstellenden kunnen zich melden bij www.wedrivesolar.nl en www.beng2030.nl.

Bronnen: de Vierklank en de Biltse Courant