Culturele Zondag in teken groen en sociaal ondernemen

oktober 13, 2016

Culturele Zondag in teken groen en sociaal ondernemen

Op 30 oktober staat in Utrecht de Culturele Zondag Win-Win in het teken van groen en sociaal ondernemen. In deze stad ontstaan er de laatste tijd steeds meer nieuwe ondernemers die er voor zorgen dat Utrecht een bereikbare, leefbare en een gezondere stad wordt. Tijdens Win-Win geven de slimme geesten achter deze inspirerende ondernemingen op vijf locaties presentaties en workshops. 

culturele zondag‘Op pad in de stad’ staat centraal in het festivalhart de Winkel van Sinkel. Bekijk de mogelijkheden om van jouw straat een autovrije straat te maken, bepaal de gezondste route naar de locaties van Win-Win met de Luchtradar en ontmoet de makers van de snelste zonneauto: de Nuna.

In het voormalige Postkantoor shop je de wereld uit het slop. In dit eenmalige winkelcentrum zie je de lange weg van grondstof naar eindproduct en maak je kennis met de mensen en omstandigheden achter het product. Verwacht een boerenmarkt, een pop-up sweatshop en presentaties van o.a. Tony’s Chocolonely en Kuyichi.

Het groene podium van Win-Win staat in het Staffhorst gebouw. Hier presenteren wereld verbeterende bedrijven als Kartent en Instock hun diensten en kunnen kinderen aan de slag met (zwerf)afval.

Burgers nemen steeds meer zelf verantwoordelijkheid voor hun leefomgeving en dat heeft geresulteerd in een toename van burgerinitiatieven, denk aan de Zondeelauto van Lomboxnet, Peerby, SnappCar en Goboony. De mensen achter deze successen geven in Het Huis Utrecht korte pitches om jou te inspireren.

De laatste locatie is Gevangenis Wolvenplein dat verandert in Celicon Valley. In het cellencomplex vind je innovatieve start-ups met oplossingen voor de zorg en thuiskoks van Thuisafgehaald laten allerlei lekkers proeven.

Zie voor alle evenementen het programma!