Compenseer je CO2-uitstoot bij de CO2 Bank Utrecht

maart 3, 2014

Compenseer je CO2-uitstoot bij de CO2 Bank Utrecht

Vanaf vandaag is de CO2 Bank Utrecht online. Hier kunnen overheden, bedrijven én particulieren uit de provincie Utrecht hun uitstoot van broeikasgassen compenseren in de eigen regio. Met het compensatiegeld financiert de CO2 Bank projecten in de regio.

Bij elke activiteit – denk aan de bouw, transport, industrie – komt het broeikasgas CO2 vrij. Dat draagt bij aan klimaatverandering. Daarom is het belangrijk dat er minder CO2 in de lucht komt. Dat kunnen we bereiken door de uitstoot van CO2 te compenseren met bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen of door de productie van duurzame energie (wind, zon, water, biomassa). Per saldo komt er dan geen CO2 vrij.

Sportclubs, verenigingen en scholen

De CO2 Bank richt zich op non-profit organisaties zoals sportclubs, verenigingen en scholen, die aan de slag willen met energiebesparing en duurzame energie. Daarvoor stelt de CO2 Bank geld beschikbaar: geld dat bedrijven, organisaties en particulieren betalen om hun CO2-uitstoot te compenseren.

De eerste transactie

Deze lente lanceert de NMU de CO2 Bank Utrecht. En wel met de plaatsing van zonnepanelen op een aantal scholen in de provincie. Door die zonnepanelen te betalen, compenseert het bouwbedrijf Mourik Groot Ammers de uitstoot die het veroorzaakte met werk aan de provinciale weg N237. En de scholen krijgen gratis hun eigen schone energie. Iedereen wint!

Informatie en aanmelden

Bent u een bedrijf, organisatie of particulier en wilt u compenseren? Of bent u betrokken bij een non-profit instelling zoals een sportclub, school of vereniging, en wilt u energie gaan besparen of produceren? Kijk dan op www.co2bank-utrecht.nl. Daar kunt u met de CO2 Calculator uitrekenen hoeveel CO2 u uitstoot, en vervolgens een aanvraag doen voor compensatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ieke Benschop: i.benschop@nmu.nl.