Buurten gezocht om samen mobiliteit te organiseren

november 28, 2012

Buurten gezocht om samen mobiliteit te organiseren

Autodelen wordt steeds populairder, zeker in de stad. Maar waarom niet ook elektrische auto’s, bakfietsen en andere vervoermiddelen delen met je buren? De NMU zoekt mensen en organisaties die samen met ons het idee van ‘buurtmobiliteit’ verder willen uitwerken.

Door samen een auto te delen kun je je schoner, stiller en goedkoper autorijden. Autodelen groeit in de stad dan ook sterk. Juist in deze crisistijd vinden steeds meer mensen het prettig om geen vaste lasten meer van een auto te hebben, maar alleen te betalen voor het gebruik.

Experimenteren met buurtmobiliteit

De NMU wil nu samen met bewoners en eventueel ook bedrijven een stap verder gaan: we willen experimenteren met buurtmobiliteit. Daaronder verstaan we dat bewoners, zzp’ers en bedrijven in de buurt samen hun mobiliteit gaan organiseren. We kijken naar de gezamenlijke behoefte en hoe we daarin kunnen voldoen. Met (elektrische) deelauto’s, maar ook met fietsen, bakfietsen, ‘buurt OV-chip’ etc.

Daaraan gekoppeld willen we onderzoeken hoe we de kwaliteit van de openbare ruimte kunnen verbeteren. Want buurtmobiliteit kan (parkeer)ruimte vrijmaken voor groen in de straat, speelruimte voor kinderen en noem maar op.

Actieve buurten, verenigingen, initiatieven gezocht

De NMU is op zoek naar actieve buurten, bewonersorganisaties, buurtverenigingen en buurtinitiatieven die samen met ons het idee van buurtmobiliteit verder willen uitwerken. In een paar wijken/buurten willen we samen met bewoners onderzoeken hoe we buurtmobiliteit samen kunnen organiseren.

Interesse? Stuur dan een email naar Pepijn Binkhorst, p.binkhorst@nmu.nl. We zijn vooral op zoek naar mensen en organisaties uit Amersfoort of Utrecht.