Bram Fietst 1.010 euro bij elkaar voor Tijdelijke Natuur

oktober 22, 2013

Bram Fietst 1.010 euro bij elkaar voor Tijdelijke Natuur

Ruim 1300 kilometer fietste student Bram Witvliet het afgelopen seizoen door de provincie Utrecht – op een gewone stadsfiets. Daarbij bezocht hij alle 103 plaatsen van de provincie. En haalde hij via sponsoring een heel mooi bedrag op voor het NMU-project Tijdelijke Natuur: in totaal 1.010 euro!

Het sponsorbedrag maakte Bram afgelopen vrijdag bekend in een overvol café De Fiets in zijn woonplaats Nijmegen. Medefietsers kwamen aan het woord, Bram beschreef uitgebreid zijn avonturen en er was een quiz met vragen over de provincie Utrecht.

Bijdrage aan Tijdelijke Natuur

Marcel Blom (NMU) verzorgde een korte uitleg van het project Tijdelijke Natuur, waarvoor Bram geld inzamelde. Volgens de NMU is tijdelijke natuur een welkome oplossing voor plekken waar ooit gebouwd gaat worden maar voorlopig niet, zoals bedrijventerreinen of woningbouwlocaties.

Grondeigenaren proberen nu vaak te voorkomen dat op dit soort locaties beschermde dier- en plantensoorten komen: ze willen geen procedures en kosten. Door de Beleidslijn Tijdelijke Natuur krijgt een grondeigenaar vooraf toestemming om natuur op verantwoorde wijze te verwijderen zodra hij wil gaan bouwen. Voorwaarde is dan dat hij de natuur zich vrij laat ontwikkelen tot de werkzaamheden beginnen.

De NMU wil de bekendheid met het thema vergroten bij gemeenten, bedrijven en grondeigenaren. Ze organiseerde al een werkatelier voor gemeenten, bedrijvenverenigingen en bedrijven, en gaat nu concreet aan de slag op geschikte locaties, zoals in Nieuwegein, Vianen en Houten.

Bekendmaking sponsorbedrag

Na de uitleg maakte Bram het sponsorbedrag bekend: 870 euro. Dit bedrag liep nadien nog op door extra donaties, en wel tot 1.010 euro!

Marcel overhandigde Bram vervolgens enkele blijken van waardering: een waardebon voor een sportmassage, een flesje biologische wijn, enkele fietstijdschriften en… een boekje met fietsroutes door de provincie Utrecht.

Wellicht duurt het even voordat Bram van dat laatste gebruik gaat maken, aangezien voor volgend jaar de provincie Noord-Holland op zijn lijstje staat. Hij zal dan geld inzamelen voor de Milieufederatie Noord-Holland. De NMU wenst hem alvast heel veel succes!