Bijeenkomst elektrisch rijden in gemeente Soest

september 11, 2017

Bijeenkomst elektrisch rijden in gemeente Soest

Komt u ook? 4 oktober bijeenkomst elektrisch rijden

Soest wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Elektrisch rijden levert hier een bijdrage aan. Wethouder Marcel Adriani: ‘We zien steeds meer elektrische auto’s in ons straatbeeld. We willen deze ontwikkeling graag verder stimuleren. Met deze informatieavond hopen we bewoners en bedrijven te informeren en te inspireren om zelf aan de slag te gaan met elektrisch rijden.’

 

Wilt u elektrisch gaan rijden en wilt u meer informatie?

Elektrisch rijden is milieuvriendelijk. Daarom stimuleert de landelijke overheid de verkoop en lease van elektrische voertuigen. Naast fiscale voordelen zijn er ook lokale en regionale initiatieven om  laadpunten te realiseren. Wilt u meer weten? Kom dan op 4 oktober naar de bijeenkomst.

 

Rijdt u al elektrisch en wilt u meedenken over toekomstig beleid?

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden? Zoals bijvoorbeeld smart grid? Marcel Adriani: ‘Je moet hierbij aan een compleet ander energiemodel denken. Hele wijken en zelfs steden wekken dan duurzame energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen. Die energie sla je  tijdelijk op in een goedkope accu in je eigen huis of je elektrische auto. De ontwikkelingen staan nog in de kinderschoenen, maar in toekomstige beleid van de gemeente gaan we hier al rekening mee houden.’

 

Welke ontwikkelingen zijn interessant voor uw bedrijf?

Ondernemers en bedrijven dragen een belangrijke steen bij aan de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden. Steeds vaker zien we bijvoorbeeld dat bedrijven een elektrische leenauto beschikbaar stellen aan hun eigen medewerkers en zelfs aan bewoners in de buurt van hun bedrijf. Maar er zijn natuurlijk meer ontwikkelingen. Niki Sie van Mobility Heroes kan u hier alles over vertellen.

 

Denk mee, laat u inspireren en meld u aan!

Op woensdagavond 4 oktober bent u vanaf 19.15 uur bent u welkom in het gemeentehuis. Komt u ook? Graag aanmelden bij postbus2000@soest.nl. En vermeld daarbij dat het om informatieavond elektrisch rijden gaat.

 

Het programma van de avond ziet er als volgt uit:

  • 30: Inleiding door wethouder Marcel Adriani: wat doet de gemeente nu aan elektrisch rijden en de laadinfrastructuur?
  • 40: Presentatie door Wijnand Jonkers (Natuur en Milieufederatie Utrecht) en Niki Sie (Mobility Heroes): wat zijn de ontwikkelingen rondom elektrisch rijden?
  • 15: Bespreking in groepen (inwoners en bedrijven)
  • 00: Einde / Mogelijkheid tot napraten met een drankje