Bijeenkomst ‘Daar krijg je energie van!’

november 9, 2015

Bijeenkomst ‘Daar krijg je energie van!’

Denkt u wel eens aan energie besparen of zonnepanelen plaatsen op uw schoolgebouw? Is uw gebouw toe aan renovatie en wilt u van de gelegenheid gebruik maken om de energieprestaties te verbeteren?  Dan nodigen wij u van harte uit!

odruOp donderdag 19 november organiseert de Omgevingsdienst regio Utrecht de bijeenkomst:

Daar krijg je energie van!

– Lessen uit de praktijk: energieaanpak en verbetering binnenmilieu basisscholen provincie Utrecht –

Ervaringsdeskundigen presenteren vier inspirerende verhalen uit de praktijk. Kom naar deze bijeenkomst en weet welke stappen u kunt nemen!

De bijeenkomst vind plaats in het kader van het programma Duurzaam Door, waarvan ook de NMU partner is.

Wie, wat, waar, wanneer

Tijd 14:00 – 17:00 uur
Locatie Foyer van het Provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6
Deelname Gratis

Voor wie

De bijeenkomst is voor bestuurders en directies van basisscholen, gebouwbeheerders van gemeenten, gemeentelijke energiecoördinatoren, vastgoed- en milieubeleidsmedewerkers uit de provincie Utrecht.

Aanmelden

Aanmelden kan hier

Stuur deze uitnodiging gerust door aan andere belangstellenden!

Programma

14.00 u Ontvangst koffie/ thee, broodje
14.15 u Start en welkom door Wieke Bonthuis, ODRU
14.20 -14.40 u Jelmer de Wal, directeur van Basisschool de Sluis uit Zeist, vertelt het verhaal over de grootschalige renovatie (o.a. isolatie van de schil) van een jaren ’70 gebouw met energielabel F naar een gezonde school met energielabel B.
14.40 -15.00 u Directeur Karin van der Hoven, van Basisschool de Kubus uit Amersfoort, laat samen met Henry de Gooijer zien welke stappen zij namen voor de oprichting van de energiecoöperatie en de plaatsing van de zonnepanelen op school. Een deel van het rendement komt ten goede aan het uitwisselingsproject met een school in Cambodja.
15.00 – 15.20 u ‘Pitchcarrousel’
Verschillende aanbieders van diensten vertellen wat ze voor u kunnen betekenen. In de netwerkpauzes kunt u hen ontmoeten. Met medewerking van:
Ruud van Vliet (Klimaatverbond) over de Green Deal Scholen, Bart van der Ree (CO2 bank Utrecht) over de kansen en mogelijkheden voor scholen.  Erwin Mikkers (ODRU) over eenvoudige besparingen door het nemen van technische maatregelen en het juist instellen van installaties. Verder zijn er bijdragen van Breeam-junior, Stichting Technotrend, Saled, W/E-adviseurs, Boot Advocaten/ Factor 4 Nederland, Grontmij, Slim Opgewekt enz.
15.20 -15.50 u Netwerk pauze
15.50 -16.10 u Hetty de Ridder, directeur van Basisschool de Bijenkorf uit Houten licht samen met Wilko Kistemaker van het initiatief Groen Zonnig Houten de stappen toe naar de plaatsing van 124 zonnepanelen. Ze zijn ook aan de slag met bewustwording bij personeel en leerlingen.
16.10-16.30 u Irma Thijssen van RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland) laat zien hoe schoolbesturen hun gebouwen gezond en duurzaam kunnen maken en hoe ze dit betaalbaar kunnen realiseren.
16.30 Afsluiting en Borrel

dd

De bijeenkomst ‘Daar krijg je energie van!’ wordt mede mogelijk gemaakt vanuit het programma Duurzaam Door, waarvan ook de NMU partner is.

Informatie over de bereikbaarheid van het Provinciehuis per OV, (elektrische) auto en fiets vindt u  hier