Bewoners blij met Nul-op-de-meterwoningen De Wierslaan

februari 6, 2017

Bewoners blij met Nul-op-de-meterwoningen De Wierslaan

Woningcorporatie Portaal renoveerde 17 Utrechtse jaren vijftigwoningen naar Nul-op-de-Meter. Met blije huurders als resultaat: die krijgen een huis dat overal lekker warm is, dat weer helemaal van deze tijd is – en dat geen energierekening meer heeft! In een nieuw filmpje vertellen ze er alles over.

Hoe meer goede voorbeelden van Nul-op-de-meter woningen hoe beter. Ook in de gemeente Utrecht staan nu de eerste rijtjeswoningen die zijn ‘vernieuwbouwd’, zoals woningbouwvereniging Portaal dit noemt. Deze 36 woningen zijn zo goed geïsoleerd, dat de zonnepanelen op het dak kunnen zorgen voor alle warmte, warm water én het elektriciteitsverbruik voor huishouden en apparaten.

De bewoners zijn trots en tevreden met hun super comfortabele, toekomstbestendige woning zonder energierekening. Het bedrag van de energierekening die eerst werd betaald aan het energiebedrijf, betalen ze nu aan de woningcorporatie (in de vorm van de zogenoemde energieprestatievergoeding (EPV). Zo rekende de businesscase voor de extra investering die nodig was, zich rond.

Utrecht wil in 2030 klimaatneutraal zijn; dat betekent dat alle woningen flink onder handen genomen zullen worden. De Bundeling, bewonersplatform van de stad, liet dit filmpje maken om vele Utrechters enthousiast te krijgen voor Nul-op-de-meter. En de aanpak is niet alleen bruikbaar voor de huursector; ook woningeigenaren kunnen grote stappen zetten.

Het op 6 februari geopende ANNE (Alle Nederlanders naar Energieneutraal) biedt inspiratie en ondersteuning! Ook de NMU kan helpen de weg te vinden als je ook een Nul-op-de-meter woning wilt! Neem contact op met Ieke Benschop voor meer informatie.