Basisschool Apollo 11 gaat voor zon!

maart 6, 2017

Basisschool Apollo 11 gaat voor zon!

Basisschool Apollo 11 in De Meern wil graag zonnepanelen op het dak van de school. De school wil hierin samen optrekken met de ouders en de buurtbewoners. Op 13 maart en 3 april om 20:00 uur worden er daarom informatieavonden gehouden. Op 6 maart was er voor ouders en leerlingen op het schoolplein een kleine demonstratie over het project.
Apollo 11

Apollo 11 gaat voor zon!

Vorig jaar is er een sponsorloop georganiseerd waarbij de kinderen van de school geld opgehaald hebben voor zonnepanelen op de school. Marja Hamers, de directeur van de school, en een groepje betrokken ouders werken samen om te zorgen dat de zonnepanelen op het dak van de school er gaan komen. Zonnepanelenexperts en betrokken ouders werken momenteel er hard aan om het project tot een succes te maken.

Het is een mooie kans voor ouders en buurtbewoners om mee te doen. Het zou fantastisch zijn als meer huishoudens duurzame energie gaan gebruiken en we hopen dat er ook in de wijk een groot aantal bewoners zonnepanelen zullen nemen.

Voorproefje 6 maart: demonstratie van panelen en posters uitdelen

Tijdens het voorproefje op 6 maart hebben twee vrijwilligers aan de kinderen en de ouders laten zien wat voor mogelijkheden zonnepanelen te bieden hebben op het schoolplein bij Apollo 11. Ook zijn er posters uitgedeeld die de kinderen voor hun eigen raam kunnen hangen.

Dit project heeft niet alleen schone energieproductie als doel, maar ook educatie. Dat is ook de missie van Stichting Technotrend, die initiatiefnemer is van het project  ‘Het is belangrijk dat ook de generaties na ons het goede hebben op deze planeet, en dat kinderen via educatie bekend raken met de mogelijkheid van zonnepanelen’, zegt Patrick van der Hofstad van Technotrend.

Voor de ouders en buurtbewoners die zonnepanelen op hun eigen huis overwegen of het gewoon een interessant project vinden, zijn er op 13 maart en 3 april  informatiebijeenkomsten op de school. De bijeenkomsten beginnen om 20:00 uur. Op deze informatiebijeenkomsten worden er kortingsbonnen uitgedeeld aan de eerste 30 aanmeldingen voor  een zonnepanelenadvies. De ondernemers uit De Meern steunen het project, en bieden daarom deze korting aan.

Aanmelden voor de informatieavonden kan via zon@apollo11.nl. Apollo 11 is gelegen aan de Ten Veldestraat 98, 3454 EN De Meern.