Amersfoortse StadsWormerij zoekt startkapitaal

maart 22, 2016

Amersfoortse StadsWormerij zoekt startkapitaal

Groente-, en fruit- en etensresten met behulp van wormen omzetten in vermicompost: een hoogwaardige meststof én geweldige bodemverbeteraar. Dat wil Edgar van Groningen in Amersfoort gaan doen met zijn StadsWormerij. Via crowdfunding wil hij minimaal € 19.000 ophalen. 

Edgar van Groningen start een StadsWormerij!
Edgar van Groningen start een StadsWormerij

Edgar van Groningen maakte enkele jaren geleden aan de andere kant van de wereld kennis met vermicomposteren: composteren met hulp van wormen. Sinds dat moment vormde zich het idee voor een StadsWormerij.

In de StadsWormerij zetten duizenden wormen groente- en fruitresten van Amersfoortse huishoudens, horeca & bio-supermarkten om in vruchtbare vermicompost. Die vermicompost is een hoogwaardige meststof én excellente bodemverbeteraar die rechtstreeks gebruikt kan worden in je (moes)tuin, stadslandbouwproject of als toevoegmiddel van pot- en balkonplanten.

De StadsWormerij  moet een stukje van de voedselkringloop sluiten en en ook lokale werkgelegenheid bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. Maatschappelijke winst op meerdere vlakken dus; bovendien komt een circulaire economie zo dichterbij. De NMU beveelt dit initiatief dan ook van harte aan.

De crowdfunding ging van start op 21 maart.