Amersfoort versnelt duurzame ontwikkeling met Toekomstfonds

januari 30, 2017

Amersfoort versnelt duurzame ontwikkeling met Toekomstfonds

Tot 1 april 2017 kunnen ondernemers, instellingen en inwoners van Amersfoort vernieuwende projecten aandragen voor subsidie uit het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling. Dit jaar zoekt de gemeente vooral projecten en activiteiten die bijdragen aan de doelstellingen CO2-neutraal en een afvalloze stad.

ToekomstfondsHet fonds is er om vernieuwende ideeën aan te moedigen die de duurzame ontwikkeling in Amersfoort vooruit helpen. Het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling richt zich op zogeheten koplopers en doorbraakprojecten. Vernieuwende initiatieven die bijdragen aan een duurzame stad. Een project dat u kunt voordragen levert dus een concrete en aantoonbare bijdrage aan de doelstellingen van de stad Amersfoort op het gebied van een duurzame energietransitie en/of circulariteit.

U heeft tot 1 april 2017 om de subsidie hiervoor aan te vragen. Er is in 2017 € 220.000 beschikbaar voor duurzame initiatieven. Het is de bedoeling dat het project vijftig procent financiert en de andere helft wordt betaald uit het Toekomstfonds, met een maximum van € 50.000.

Voor alle voorwaarden, eerdere duurzame projecten en het aanvraagformulier kijkt u op de pagina Toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling.