Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Doe als bedrijf mee met de Nacht van de Nacht!

Doe als bedrijf mee met de Nacht van de Nacht!

Afgelopen jaar was de Nacht van de Nacht groter dan ooit. Er werden maar liefst 350 evenementen georganiseerd waar 40.000 bezoekers van hebben genoten. Ook doofden 155 gemeenten & bedrijven de aanlichting van gebouwen tijdens de Nacht van de Nacht.

Doet uw bedrijf dit jaar ook (weer) mee?

Nacht van de Nacht

Dit jaar staan bedrijven centraal in de Nacht van de Nacht campagne. Momenteel worden enkele koploperbedrijven geïnterviewd over duurzaam verlichten en komen we later in 2016 met aanbevelingen. Dit jaar valt de Nacht op zaterdag 29 oktober. Onze wens is om samen met de honderden samenwerkingspartners weer 350 nachtelijke activiteiten te organiseren waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Ook hopen we dat in 2016 weer meer gemeenten en bedrijven meedoen en aanlichting van gebouwen, monumenten, kerken of bruggen doven.

Doet uw bedrijf dit jaar ook mee? Aanmelden kan heel eenvoudig via de website. We nemen de lijst met deelnemende bedrijven regelmatig mee in de verdere communicatie rondom de Nacht van de Nacht. Vincent Bijlo, Govert Schilling, Ingmar Heijtze en oud-minister Jacqueline Cramer hebben al toegezegd om dit jaar ambassadeurs te zijn.

Waar is het nog donker?

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar iets lichter. Helpt u als bedrijf mee om samen met ons het omslagpunt te bereiken? Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht) dieren en mensen verstoord. Veel aanlichting van gebouwen, reclameverlichting langs wegen en wegverlichting brandt de hele nacht door terwijl er nauwelijks iemand langs komt. Dat kan minder en slimmer! Met nieuwe technieken kun je wegverlichting dimmen of aanzetten als er verkeer langs komt. Met nieuwe technologie kunnen gemeenten en bedrijven ook veel energie en geld besparen. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen de Natuur en Milieufederaties aandacht vragen voor onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan.

Aanbevelingen voor bedrijven in de Nacht van de Nacht

Momenteel werkt een student aan een pakket van aanbevelingen voor bedrijven om duurzamer en spaarzamer met verlichting om te gaan. Bent u als bedrijf actief op het gebied van duurzaam of slim verlichten? Laat dat dan even weten. Via een mail naar m.bleijenberg@nmu.nl Bedankt! Alvast!

Meer informatie?

Op www.nachtvandenacht.nl vindt u meer achtergrondinformatie, de evenementen op een rij en een pagina waar gemeenten en bedrijven zich kunnen aanmelden. Voor vragen of opmerkingen kunt u ook contact opnemen met een van onze medewerkers in uw provincie.

 

Jaap Rodenburg
Communicatie
Telefoonnummer: 06 47 668 062
j.rodenburg@nmu.nl

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI