8 ton voor duurzaamheidsleningen

februari 24, 2017

8 ton voor duurzaamheidsleningen

Voor Utrechtse woningeneigenaren en huurders die hun huis energiezuiniger willen maken, komt dit jaar opnieuw 800.000 euro beschikbaar voor zogenoemde duurzaamheidsleningen. Tegen een aantrekkelijke rente kunnen bewoners een lening afsluiten van minimaal 2500 en maximaal 25.000 euro, bijvoorbeeld voor isolatie of voor de aanschaf van een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler.

duurzaamheidsleningenSteeds meer bewoners maken gebruik van de lening die de afgelopen jaren aan zo’n honderd huishoudens is verstrekt. Nieuw is dit jaar dat alle woningen ouder dan twee jaar in aanmerking komen, terwijl de lening eerder alleen beschikbaar was voor woningen van vóór 2007.

“We willen mensen helpen om hun huis energiezuiniger te maken”, zegt wethouder Lot van Hooijdonk (milieu en duurzaamheid). “De duurzaamheidslening biedt bewoners de mogelijkheid om onder gunstige voorwaarden het geld hiervoor te lenen. Zo zorgen we voor minder uitstoot van CO2 in aanloop naar 2030, als we CO2-neutraal willen zijn.”

Bewoners die een duurzaamheidslening willen aanvragen, kunnen terecht op www.utrecht.nl/duurzaamheidslening.