15 tegen 14, stop de verbreding van de A27

december 5, 2016

15 tegen 14, stop de verbreding van de A27

Minister Schultz van verkeer wil binnenkort een juridisch besluit nemen over de verbreding van de A27 bij Utrecht naar 14 banen. Dat vinden wij geen goed plan. Veertien banen! Deze uitbreiding  gaat opnieuw ten koste van een stuk van Amelisweerd en dit mooie natuurgebied wordt ieder jaar door anderhalf miljoen mensen bezocht. De verbreding naar 14 banen heeft echter nog veel meer nadelen:  jarenlange bouwoverlast, files én ongezonde lucht.   

Wat de Minister weigert doen we gewoon zelf

Voor de onderbouwing van haar plan gebruikt Minister Schultz achterhaalde cijfers uit 2006 en ouder over de groei van het autoverkeer. Als ze de groeicijfers uit 2015 zou hanteren, dan wordt haar plan, dat ruim 1.1 miljard euro kost, ook nog eens onrendabel. Wettelijk is de Minister niet verplicht om nieuw onderzoek te doen. En dat betekent dat de weg – ondanks alle nadelen – er gewoon kan komen. Dat laten we niet gebeuren. Wat de Minister weigert doen we daarom gewoon zelf.

Doneer 15 of meer euro tegen 14 banen

Met een bedrag van € 30.000 laten wij een onafhankelijk ingenieursbureau gedegen onderzoek doen op basis van de meest actuele cijfers. De voorspellingen van het CPB en ons eigen cijfermatige onderzoek wijzen er al op dat het geen zin heeft om de weg te verbreden. Door onze jarenlange actieve lobby bij bestuurders en politici weten wij dat de politieke stemming in Den Haag rijp is voor deze omslag: besluit met gezond verstand en zet eenvoudige, doeltreffende alternatieven in voor de doorstroming en de omgeving. En sparen we die oude eiken in het bos van Amelisweerd!

Als jij doneert laat je zien dat je tegen bent!

Laat duidelijk merken dat je geen verbreding wilt. Dit signaal is nét zo belangrijk als de uitkomst van het onderzoek. Je geeft politici nog meer reden om de minister terug te fluiten en haar de alternatieven serieus te laten onderzoeken. We wonen met 100.000 mensen aan de gehele oostkant van Utrecht en nog meer mensen genieten van Amelisweerd. Stuur deze oproep dus door om zoveel mogelijk mensen de kans te geven hun tegenstem te laten horen. Nu komt het erop aan.

Doneer en verspreid de boodschap: geen verbreding van de A27!