Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Lezing Voedselbossen 27 september

Lezing Voedselbossen 27 september

Voedselbossen zijn nog relatief onbekend in Nederland. Maar de laatste tijd komt hier steeds meer aandacht voor en ook in Utrecht zijn recent enkele hectares voedselbos aangelegd. Meer weten? Kom naar de lezing op 27 september!

Lezing VoedselbossenRecent zijn in de provincie Utrecht enkele hectares voedselbos aangelegd: aangeplant bos met een groot aantal bomen en struiken die bijvoorbeeld bessen of noten dragen. Ofwel: landbouw met een hoge natuurwaarde, die de draagkracht van onze ecosystemen laat groeien terwijl we ook in onze voedselbehoefte kunnen voorzien. De enthousiaste ‘voedselbosbouwer’ Xavier San Giorgi (Food Forestry Development) vertelt er op 27 september alles over tijdens een boeiende lezing. Van harte welkom!

Deze lezing wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) 

Lezingenreeks Landgoed Oostbroek

De samenwerkende Utrechtse natuur- en milieu organisaties, waaronder de NMU, hebben vorig jaar de handen ineen geslagen om hun vrijwilligers en donateurs een groter aanbod van interessante, boeiende lezingen te kunnen bieden. Vanwege het grote succes organiseren we dit jaar opnieuw een serie lezingen.

Alle lezingen worden gegeven in het hoofdgebouw op Landgoed Oostbroek. In principe telkens op de laatste dinsdagavond van de maand, aanvang: 19.30 uur. U kunt gratis deelnemen, maar aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan met het formulier hieronder.

Volgende lezingen

  • 30 augustus: Bodemdaling en beheer in Utrecht

Aanmelden: lezing over Voedselbossen

Max ZevenbergenLinkedin profiel van Max Zevenbergen
Landelijk gebied en groene ruimte
Telefoonnummer: 06 41 525 451
m.zevenbergen@nmu.nl
Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI