Start speuren naar stadsfossielen

Start speuren naar stadsfossielen

1 februari 2022 - 28 februari 2022
7:00 - 23:59

online #stadsfossiel030 speurtocht op Utrechtse straten

In Utrecht zijn talrijke fossielen vindbaar in de hardsteen, in gevelplaten, stoepen en raamdorpels. Misschien heb jij al eens een fossiel bij jouw in de buurt gespot.  Je vindt de fossielen vooral in en om oude gebouwen, overal waar natuursteen is verwerkt kun je er een tegen komen. De hele maand februari van 2022 gaan we op zoek naar stadsfossielen in Utrecht. Speur ook mee!

► Speurtips en instructies:

  • Bekijk eerst de speciale pagina over Utrechtse Stadsfossielen, je krijgt dan een goed beeld van waar je naar moet zoeken.
  • Ga daarna op speurtocht bij oude gebouwen in jou buurt of in de binnenstad. Sokkels bij standbeelden zijn ook vaak van natuursteen.
  • Fossielen gevonden? Maak de fossielen dan nat met plantenspuit of natte spons, hierdoor zijn ze veel duidelijker te zien.
  • Maak een duidelijke close-up foto van het fossiel samen met een muntstuk als indicatie voor de werkelijke grootte van het fossiel.
  • Stuur deze dan naar: stadsnatuur@hotmail.com  of via onze sociale media kanalen met #stadsfossiel030

De Natuurgidsen van IVN Stad Utrecht gaan bekijken wat voor soort fossiel je gevonden hebt. De mooiste resultaten worden verwerk in deze kaart:

Terug naar agenda

Start speuren naar stadsfossielen

Utrecht, Netherlands