Puur natuur! expositie op Griftsteede

Puur natuur! expositie op Griftsteede

21 mei 2019
10.00 - 17.00

Vanaf 21 mei is de expositie Puur natuur! van Anja Schrik te zien op Griftsteede. Haar specialiteit is vilten en verven met alleen natuurlijke materialen. Zij gebruikt in haar viltwerk naast schapenwol natuurlijke materialen zoals handgeschept groente- fruit en tuinafval, papier, takjes en bladeren en zelf gelooid vissenleer. Allemaal unieke producten met alleen kleuren uit de natuur.

Metamorfose van afval

Het blijft Anja fascineren hoe je natuurlijke (afval) materialen om kunt zetten in nieuwe materialen. Een matamorfose die ontstaat onder je handen. Van zachte wollokken naar sterk vilt, van glibberige vissenhuiden naar soepel leer, van planten naar verf. Deze sensatie en de bijna onbeperkte mogelijkheden met natuurlijke materialen inspireren haar. Zo maakt zij wandpanelen, vazen, vloerkleden en lampen.

Plantaardige kleuren

Alle kleuren die je ziet op de hand gevilte wandpanelen in de hal van Griftsteede zijn plantaardig geverfd. Ook hangen er contactafdrukken van bladeren. De kleurstoffen uit de ginko-, eucalyptus- en cotinusbladeren heeft Anja door koken aan het blad onttrokken en zo overgebracht op papier.

Neem ook een kijkje bij de foto’s uit de serie “Kleuren onder de loep”. Samen met fotograaf Martin de Vries legt Anja in macrobeelden vast hoe natuurlijke kleurstoffen vrijkomen. Een fascinerend proces!

De expositie is op Griftsteede te zien op dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Terug naar agenda

Puur natuur! expositie op Griftsteede

Kinderboerderij Griftsteede, Van Swindenstraat, Utrecht, Netherlands