Evenement: ontgroei, cöoperaties en de stad

Evenement: ontgroei, cöoperaties en de stad

25 januari 2023 - 25 januari 2023
20:00 - 21:30

  • Organisatie: Wetenschappelijk Bureau Groenlinks en de Green European Foundation
  • Inschrijven bij: Via link in de omschrijving
  • Kosten: GRATIS

Aanmelden

Blindstaren op economische groei resulteert in verspilling van materialen, gebrek aan vrije tijd en bovenal het overschrijden van de planetaire grenzen. Méér economische groei, of groene groei, gaat de huidige klimaatcrisis niet oplossen – we moeten het idee van groei durven loslaten. Op welke manier kan ‘ontgroei’ lokaal vormgegeven worden? En welke rol spelen coöperaties hierbij? Een avond over ontgroei, coöperaties en de stad.

Hoe zo’n wereld van ontgroei (of postgroei) eruit zou kunnen zien en welke voordelen een transitie naar ontgroei ons zou kunnen brengen, beschrijft Paul Schenderling in zijn boek Er is leven na de groei (oktober 2022). Hij zal de ideeën uit zijn boek komen presenteren op deze avond. Na een korte lezing van Schenderling zullen we in een panelgesprek de link tussen ontgroei en coöperaties verder onderzoeken. We focussen daarbij op de stad, in het bijzonder op Utrecht. Aan het panelgesprek zullen dan ook coöperaties uit Utrecht deelnemen om vanuit hun praktijkervaring bij te dragen aan de discussie.

Het evenement vindt plaats op 25 januari 2023 in De Kargadoor Utrecht (Oudegracht 36). Aanvang: 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De bar is open vanaf 21 uur voor een drankje en een nagesprek.

Het evenement is gratis, gelieve je aan te melden via de website.

Terug naar agenda

Evenement: ontgroei, cöoperaties en de stad

Oudegracht 36, Utrecht, Netherlands