De stand van de natuur in Amersfoort

De stand van de natuur in Amersfoort

4 februari 2020
20:00 - 22:00

Natuurlezing van Fenneke van der Vegte en Willem Kuijsten

In vervolg op het boekje Stand van de Natuur in Amersfoort uit 2011 is net een nieuw boekje verschenen met de actuele gegevens, tot stand gekomen met hulp van groene vrijwilligers en andere inwoners van Amersfoort. Er staan meer dan 100 soorten in die in Amersfoort voorkomen. Het eerste exemplaar van de Stand van de Natuur in Amersfoort 2019 werd op 4 december jl. door wethouder Kees Kraanen feestelijk overhandigd aan de schrijvers en fotografen.

De Amersfoortse stadsecologen Fenneke van der Vegte en Willem Kuijsten bespreken op dinsdag 4 februari de stand van de natuur in Amersfoort anno 2019. Met sommige soorten lijkt het goed te gaan in de stad. Andere zijn juist verdwenen. En er zijn natuurlijk ook nieuwkomers. Het bekijken en interpreteren van de gegevens voor het boekje roept veel vragen op. Kun je aan de hand van 100 soorten iets zeggen over de ‘stand van de natuur’? En hoe betrouwbaar zijn de verzamelde gegevens? Mag je op basis van de gegevens wel een uitspraak doen? Maar ook: wat zouden we nog meer willen weten van de natuur in Amersfoort?

Verder nemen Willem en Fenneke het publiek mee in de ontwikkelingen binnen de gemeente. Welke projecten komen eraan? Hoe anticipeert de gemeente in haar beleid op klimaatverandering en verandering in biodiversiteit?

Terug naar agenda

De stand van de natuur in Amersfoort

Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort, Netherlands