Bijeenkomst ontwerp en aanleg Silvopasture, Agroforestry

Bijeenkomst ontwerp en aanleg Silvopasture, Agroforestry

13 april 2021 - 13 april 2021
10.30 - 12.00

Op 13 april organiseert de NMU, in samenwerking met boer Ron van Zandbrink en Sjef van Dongen een online inhoudelijke bijeenkomst over het ontwerp en de aanleg van silvopasture, agroforestry voor boeren (en beleidsmakers). Aan de hand van verschillende voorbeeldprojecten, met bijbehorend beeldmateriaal, bespreken we hoe bomen ingepast kunnen worden in het boerenbedrijf. Zo kunnen natuur en landbouw samen gaan in een agroforestry project voor natuurinclusieve landbouw.

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we het silvopasture project van Ron van Zandbrink bij zijn melkveebedrijf ‘Boerderij tussen de Hagen’ in Stoutenburg. In februari is het project uitgebreid met 88 bomen en 450 struiken. We gaan deze bijeenkomst daarom meer de diepte in over het ontwerp en de aanleg. Ron vertelt o.a. welke stappen hij heeft doorlopen bij het ontwerp, met welke factoren rekening moet worden gehouden, welke raskeuzes hij heeft gemaakt voor zijn type grond, het doel van de beplanting (voor de lange en korte termijn) en hoe hij het beheer gaat regelen.

Sjef van Dongen, van Fruitzforlife, heeft boer Ron van Zandbrink geadviseerd wat wel en niet kan bij het ontwerp. Hij zal tijdens de bijeenkomst vertellen hoe hij boeren adviseert over de mogelijkheden aan de hand van twee projecten in Brabant. Hoe maak je een ontwerp? Waar houd je rekening mee? Wat zijn de marktkansen? Hoe gaat het aanplant-proces en wat voor tijdsbeslag en kosten voor het beheer kun je verwachten?

Tijdens de bijeenkomst is er de gelegenheid om vragen te stellen. Dus wilt u meer bomen toepassen op uw bedrijf of meer leren over de mogelijkheden van agroforestry, meld u zich dan nu hier aan voor de bijeenkomst!

Terug naar agenda

Bijeenkomst ontwerp en aanleg Silvopasture, Agroforestry

Arthur van Schendelstraat