Bewonersavond Heuvelrugtuinen: NP Utrechtse Heuvelrug; ligging en bodem

Bewonersavond Heuvelrugtuinen: NP Utrechtse Heuvelrug; ligging en bodem

23 september 2020 - 23 september 2020
20:00 - 21:30

Woon je op de de Utrechtse Heuvelrug? En heb je (toegang tot) een tuin? Bofkont! Dan kun je namelijk onderdeel worden van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. En wel door een Heuvelrugtuin aan te leggen. Een Heuvelrugtuin is minstens 60% groen en er wordt gifvrij getuinierd. De tuin biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Is jouw groene hart inmiddels sneller gaan kloppen en wil jij ook aan de slag met jouw Heuvelrugtuin? Mooi! We hebben namelijk heel veel leuke tips voor je. En er komen leuke online bijeenkomsten aan!

De aankomende tijd organiseren wij meerdere online bijeenkomsten over de verschillende onderdelen van de checklist Heuvelrugtuinen. Hieronder een overzicht:

  • Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug; ligging en bodem (woensdag 23 september)
  • Het belang van een goede waterhuishouding (donderdag 22 oktober)
  • Insecten en dieren (woensdag 25 november)
  • Gifvrij tuinieren (eind februari/begin maart 2021)
  • Inheemse planten (maart/april 2021)

Op 23 september organiseren wij de eerste online bijeenkomst over de ligging/bodem van een Heuvelrugtuin. Want daar begint het ten slotte allemaal mee. Samen met Kees de Heer (Geopark Heuvelrug) en Rutger Zeijpveld (ecoloog bij Staatsbosbeheer) gaan we het hebben over de ligging en bodem van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Je leert meer over de achtergrond en ontwikkelingen van het gebied. En over wat de ligging en bodem van jouw tuin betekent voor de mogelijkheden daar. Dus wil je alles te weten komen over de natuur in jouw omgeving en waarom Heuvelrugtuinen zo belangrijk zijn, meld je dan hier aan!

Terug naar agenda

Bewonersavond Heuvelrugtuinen: NP Utrechtse Heuvelrug; ligging en bodem

Arthur van Schendelstraat, Utrecht, Netherlands