Bewonersavond Heuvelrugtuinen: Inheemse planten

Bewonersavond Heuvelrugtuinen: Inheemse planten

21 april 2021 - 21 april 2021
20:00 - 21:30

Je woont in gemeente Baarn, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Rhenen of Woudenberg? En je wilt van je tuin een Heuvelrugtuin maken? Dan is het erg belangrijk dat je inheemse planten kiest die de biodiversiteit versterken en passen bij de grondsoort. Deze zijn goed voor dieren en insecten en zullen het goed doen in jouw tuin. Inheemse plantenkweker Jasper Helmantel en Tuinontwerper Frederike van der Kooij zijn echte experts op dit gebied en vertellen je er alles over tijdens de vijfde online Bewonersavond op 21 april van 20:00 tot 21:30 uur.

Het toepassen van planten die van oudsher thuishoren op de Utrechtse Heuvelrug is van groot belang voor klimaatadaptieve natuur en herstel van biodiversiteit. Het waarom wordt vanavond uit de doeken gedaan door Jasper Helmantel. Hij vertelt ons over het belang van inheemse planten in de tuinsector en Nederlandse leefomgeving. Waarom is het belangrijk dat we kiezen voor inheemse planten? Wat zijn de voordelen van het gebruik van inheemse planten?

Tuinontwerpster Frederike zal meer vertellen over het wat en hoe. Welke inheemse planten zijn geschikt voor jouw tuin? Welke planten doen het goed op welke grond en welke planten versterken elkaar? Hoe kom je aan de juiste informatie? De juiste planten zullen zorgen voor een rijk bloeiende tuin, een aantrekkelijke plek voor insecten en andere dieren en minder onderhoud. Zo wordt ook jouw Heuvelrugtuin een feit!

De avond wordt geopend door, wethouder Wouter Catsburg van de gemeente Zeist.

Aanmelden & vragen

Voor deze bewonersavond hoef je de deur niet uit. Hij vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang! Aanmelden kan via …

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Alies van den Berg (NMU) via a.vanden.berg@nmu.nl of telefoonnummer 06 3808 0972.

 

Terug naar agenda

Bewonersavond Heuvelrugtuinen: Inheemse planten