Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Flevoland investeert in landbouw van de toekomst

Flevoland investeert in landbouw van de toekomst

De zelfvoorzienende koeienstal en een robot om zaaigoed naar het land te brengen. Dit zijn slechts enkele innovaties afkomstig van duurzame landbouwondernemers in Flevoland.

Zelfvoorzienend
De koeienstal van de toekomst is geheel zelfvoorzienend. In de zomer staan de koeien op het land. In de winter staat het vee binnen en krijgen krachtvoer van eigen land. Het Aeres Praktijkcentrum Dronten experimenteert in de weidestal verder met natuurlijke waterzuivering door middel van een daktuin.

Robot zaai- en plantgoed
Wim Steverink van Lasting Fields ontwikkelde een robot die een via miniatuurspoor geheel zelfstandig zaai- en plantgoed naar het land brengt en de oogst ophaalt. Bekijk het filmpje van het bezoek van de Urgenda Regiotour aan de landbouwbedrijven.

Biologisch tuinbouwbedrijf Efibia
Het tuinbouwbedrijf Efibia uit Almere in Flevoland verbouwt meer dan zeventig verschillende gewassen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Alle zaden voor de groenten, kruiden en eetbare bloemen komen van eigen grond. Een derde van het totale grondoppervlak is daarvoor bestemd. Efebia gebruikt ook eigen, gezuiverd water. Het tuinbouwbedrijf is een van de grootste biologische bedrijven van Nederland. Alle gewassen worden rechtstreeks verkocht aan de klant en aan cateringbedrijven en restaurants. Op termijn wil Efibia de producten ook gaan exporteren.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI