Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
De Bilt op weg naar Energieneutraal!

De Bilt op weg naar Energieneutraal!

‘De Bilt op weg naar Energieneutraal’: zo heet de campagne die BENG! samen met de gemeente lanceert. Het is een vervolg op de succesvolle actie ‘De Bilt bespaart energie’ uit 2014. Ruim 500 woningeigenaren deden destijds mee en ontvingen een advies op maat. Zo’n 200 eigenaren voerden energiebesparende maatregelen uit voor een totaalbedrag van meer dan een miljoen euro.

105_320De campagne is met name bedoeld voor huiseigenaren die nu willen doorpakken met twee of meer energiebesparende maatregelen. Daar is ook alle aanleiding toe. Er zijn momenteel subsidies en regelingen waardoor er minder geld geïnvesteerd hoeft te worden en terugverdientijden korter zijn. Nu instappen dus!

Huizenbezitters met een woning van voor 1976 ontvangen een brief thuis met de uitnodiging om mee te doen aan de campagne. Gekozen is voor huizen van voor 1976 omdat hier vaak veel energie is te besparen. Er worden drie brievenrondes gepland in februari, maart en oktober. Per ronde zijn 50 woningverbeterplannen beschikbaar voor een gereduceerd tarief.

Persoonlijke woonwensen

Woningeigenaren die meedoen, krijgen een vakkundig energieadviseur van Susteen over de vloer. Na inspectie van de woning wordt een woningverbeterplan op maat opgemaakt waarin de persoonlijke woonwensen worden meegenomen. Dat resulteert in een pakket van voorgestelde maatregelen waarmee het huis comfortabeler en energiezuiniger wordt.

Energieneutraal worden

In deze campagne wordt een extra optie ingebouwd voor huiseigenaren die nog een stap verder willen gaan. Door verbeterde technieken kunnen bestaande huizen steeds eenvoudiger worden verbouwd tot een energieneutrale woning die evenveel energie opwekt als verbruikt. Het is ook van groot belang om als gemeente energieneutraal te worden in 2030. Uit onderzoek blijkt dat we met het halveren van de energievraag bij huishoudens al goed op weg zijn naar een energieneutraal De Bilt.

BENG is één van de energie-initiatieven die de NMU steunt via het Servicepunt Energie Lokaal.

Wilt u meedoen met de campagne en energieneutraal worden, vul dan hier het inschrijfformulier in!


Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI