Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Lezing Natuurinclusieve Landbouw 28 maart

Lezing Natuurinclusieve Landbouw 28 maart

Je hoort de laatste tijd steeds meer over ‘natuurinclusieve landbouw’: landbouw die de natuurlijke hulpbronnen optimaal beheert en daarmee de biodiversiteit stimuleert. Maar wat houdt dit nu in de praktijk in? En welke samenwerking is er nodig met terreinbeheerders? Theo Vogelzang van Wageningen Environmental Research gaat hier dieper op in tijdens een lezing op landgoed Oostbroek op 28 maart.

natuurinclusieve landbouwIn de kern komt het erop neer dat een economisch rendabel landbouwsysteem de natuurlijke hulpbronnen optimaal beheert en daarmee de biodiversiteit stimuleert. Dat kan op verschillende niveaus.

Boeren in een gebied kunnen bijvoorbeeld samenwerken en hun beheer op elkaar afstemmen (mozaïekbeheer voor weidevogels) of een natuurcoöperatie oprichten, zoals in de Krimpenerwaard. Daarbij kan ook de samenwerking met terreinbeherende organisaties worden gezocht.

Voor een groot deel bestaat natuurinclusieve landbouw dus uit concepten die op dit moment al bestaan en waar ook goede voorbeelden van aanwezig zijn. Om het groter te maken is echter wel een cultuurverandering nodig, volgens Vogelzang. Boeren moet anders durven denken en er is meer samenwerking nodig met terreinbeheerders.

Wanneer & waar

Datum: 28 maart 2017
Tijd: 19:30-21:00 uur (ontvangst vanaf 19:15 uur)
Locatie: hoofdgebouw Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt (zie eventueel de routebeschrijving)
Aanmelden: verplicht, via het onderstaande formulier

Lezingenreeks Landgoed Oostbroek

Huize-OostbroekDe samenwerkende Utrechtse natuur- en milieu organisaties organiseren samen een serie interessante, boeiende lezingen voor hun vrijwilligers.

Alle lezingen worden gegeven in het hoofdgebouw op Landgoed Oostbroek. Vrijwilligers van IVN, LEU en UL, en donateurs en Supporters van de NMU zijn van harte welkom. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via het onderstaande formulier.

Aanmelden

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI