Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Circulair aan de slag? Het Servicepunt Circulaire Samenleving helpt!

Circulair aan de slag? Het Servicepunt Circulaire Samenleving helpt!

Stel je voor: een economie waarin afval niet bestaat. Waarin restproducten de grondstoffen zijn voor nieuwe producten, of weer worden opgenomen door de natuur. Steeds meer mensen willen zo’n circulaire economie – maar ze krijgen te maken met hobbels. Het nieuwe Servicepunt Circulaire Economie van de NMU  (www.servicepunt-circulair.nl) gaat ze helpen om hun circulaire idealen in praktijk te brengen!

Initiatiefnemers in de circulaire economie zijn vaak gedreven, enthousiaste ondernemers of bewoners. Maar ze krijgen ook te maken met hobbels, zoals Europese afvalwet- en regelgeving of een gebrek aan toegang tot financiering of samenwerkingspartners. Bij dit soort issues ondersteunt het nieuwe Servicepunt Circulaire Samenleving van de Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Servicepunt Circulaire SamenlevingHet Servicepunt zorgt dat meer lokale initiatieven succesvol kunnen worden, door verbindingen te smeden tussen ketenpartners, overheden, kenniswerkers en afnemers.

Het servicepunt richt zich daarnaast ook op consumenten die zich verder willen verdiepen in de circulaire economie of die er gewoon zelf mee aan de slag willen. Daarvoor biedt het platform ook een plek aan aanbieders van een circulair product of dienst. Dus: op zoek naar een nieuwe wasmachine? Check dan eerst even het Servicepunt!

Gerben de Vries
Energie en Grondstoffen
Telefoonnummer: 06 48 544 258
g.de.vries@nmu.nl

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI