Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Waterkwaliteitsmetingen door burgers? Zeker zinvol!

Waterkwaliteitsmetingen door burgers? Zeker zinvol!

Steeds vaker voeren burgers zelf milieumetingen uit. Hoe nuttig is deze citizen’s science? Die vraag staat centraal tijdens het VVM Café van woensdag 20 maart. Dit gebeurt aan de hand van de ervaringen van burgeronderzoek voor de kwaliteit van het oppervlaktewater in Amsterdam en omgeving.

Annemarie van de Vusse van de VVM sectie Water heeft als betrokken burger van Amsterdam deze zomer zelf meegedaan aan de laatste ronde van metingen. Zij zal tijdens de bijeenkomst vertellen over de opgedane ervaringen en wat hiervan de meerwaarde is.

Vervolgens is het woord aan Liesbeth Hersbach, projectleider bij Waternet, de uitvoerende dienst van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Waternet heeft de afgelopen twee jaar burgers ingeschakeld om metingen in Amsterdam uit te voeren. Zij zal ingegaan op de opzet en de resultaten van de onderzoeken.

Het afgelopen jaar is de kennisinstelling Deltares betrokken geweest bij de interpretatie en evaluatie van dergelijke waterkwaliteitsonderzoeken. Bas van der Zaan en Gerald Jan Ellen zullen bespreken wat het nut en de betrouwbaarheid van de metingen is. Plus hoe hierdoor de betrokkenheid van burgers versterkt kan worden.


Organisatie: VVM Nederland

Locatie: VVM bureau

Adres: Arthur van Schendelstraat 758, 3511 MK Utrecht

Tijd: 17:30-20:30

Kosten: Zie website

Aanmelden is verplicht en kan via https://www.vvm.info/vvmcafe/maart2019

Meer informatie: bureau@vvm.info

Ga naar de website

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI