Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Minicursus Insecten

Minicursus Insecten

Op woensdagavond 16 mei en zaterdagmorgen 19 mei organiseert de Natuuracademie een minicursus Insecten

De insecten zijn een klasse in het rijk der dieren. Binnen de klasse van insecten wordt ingezoomd op soorten. Een soort is bijvoorbeeld het koolwitje, een alledaags vlindertje.
In de biologie worden begrippen als “rijken”, “klassen” en “soorten” gebruikt. Deze begrippen worden in de cursus uitgelegd en aan de hand van veel voorbeelden inzichtelijk gemaakt. Daarmee wordt duidelijk gemaakt hoe de hiërarchie van rijk naar soort in elkaar steekt. Dat is wellicht wat minder spannend, maar is nodig om structuur in het geheel aan te brengen.
De klasse van de insecten wordt onder de loep genomen met als bekende orden de kevers, libellen, vlinders, vliegen, enz. Van elke orde worden de hoofdkenmerken genoemd. Wat is het kenmerkende verschil tussen een kever en een vlieg? Gaat het om het aantal pootjes of is het iets anders?
Een hoofdstuk apart is de techniek van het fotograferen van insecten. De docent heeft daar veel ervaring mee en laat schitterende zelfgemaakte foto’s zien tijdens de les.

Docent: Jan van Asselt

De cursus is op woensdagavond 16 mei van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van De Groene Belevenis Hamersveldseweg 107 in Leusden. De excursie is op zaterdag 19 mei 10.00 tot 12.00 uur. De locatie wordt op woensdagavond bekend gemaakt.


Organisatie: De Natuuracademie

Locatie: De Groene Belevenis

Adres: Hamersveldseweg 107, Leusden

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur

Kosten: € 15,-, inclusief koffie, thee en een hand-out. (Leden KNNV en IVN Afdeling Amersfoort krijgen € 5,- korting). Betaling op de avond zelf en alleen contante betaling.

Aanmelden is verplicht en kan via cnme@amersfoort.nl.

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI