Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Groen in Leidsche Rijn en Vleuten De Meern ná de wijkgroenplannen

Groen in Leidsche Rijn en Vleuten De Meern ná de wijkgroenplannen

De wijkgroenplannen Leidsche Rijn en Vleuten De Meern zijn afgerond, maar de groene inrichting is nog niet “klaar”. Hoe kunnen we deze wijken verder vergroenen? Waar liggen de kansen voor groen en natuur? Groen zorgt op immers verschillende manieren voor een gezonde en fijne wijk voor inwoners. Het Natuur- en milieuplatform houdt op donderdag 13 december 2018 een avond om hier ideeën over uit te wisselen en mogelijkheden op een rij te zetten.
De natuur in Leidsche Rijn is soms verrassend: in 2017 heeft er een Bever gezeten, in 2018 zaten de Ransuilen te slapen midden in winkelcentrum Parkwijk. Welke verrassingen heeft de wijk nog meer? Waar kan de groene ruimte leuker of mooier worden door speelgroen, bloemen, struiken of ….? Waar liggen de kansen voor groen en natuur?

Tevens kijken we naar de resultaten en verbeterpunten uit de uitgevoerde wijkgroenplannen. In 2014 konden bewoners groenideeën inbrengen die daarna -geheel of deels- zijn uitgevoerd. We zijn benieuwd naar de eindresultaten van het geheel: is het geworden zoals verwacht? Wat had beter gekund? Wat zou op meer plekken moeten gebeuren? Welke wensen zijn blijven liggen? Wat zou met andere groensubsidies alsnog gerealiseerd kunnen worden? Hoe kunnen we het zo organiseren dat het daadwerkelijk gebeurt?

Heeft u toen voorstellen gedaan of heeft u nu wensen en ideeën voor het groen in uw buurt, dan is deze avond echt iets voor u!


Organisatie: natuur- en milieuplatform Leidsche Rijn

Locatie: Verenigingsgebouw

Adres: Zandweg 148, De Meern

Tijd: 20:00 uur

Aanmelden is verplicht en kan via info@natuurleidserijn.nl

Meer informatie: info@natuurleidserijn.nl

Ga naar de website

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI