Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Servicepunt Energie Lokaal

Servicepunt Energie Lokaal

Nederland is toe aan duurzame energie. De Natuur- en Milieufederaties willen daarom een helpende hand bieden aan initiatieven die zelf energie willen gaan opwekken. Dat doen we via de Energieservicepunten. De NMU verzorgt het Servicepunt Energie Lokaal Utrecht.

Wat kun je verwachten van het Servicepunt Energie Lokaal Utrecht?

  • Wij kennen en onderhouden contact met talrijke Utrechtse initiatieven en brengen ze ook met elkaar in contact. Zo ontstaat een levendig netwerk, dat enthousiasmeert en onderlinge uitwisseling mogelijk maakt. Wil je hiervan deel uitmaken? Vul dan het formuliertje onderaan deze pagina in!
  • Wij bieden een loket voor vragen. Het servicepunt is zo dé plek voor informatie en advies, kennisuitwisseling en het leggen van contacten op het terrein van lokale duurzame energie.
  • Wij denken met je mee bij het opzetten en opschalen van lokale duurzame energie-initiatieven. Lopen initiatieven tegen belemmeringen of vragen aan die we samen niet weten op te lossen, dan benaderen we een expert uit ons netwerk of een ander initiatief dat een oplossing weet. Wij ontwikkelen daarvoor een database met ervaren mensen.
  • Afhankelijk van de situatie kunnen wij maatwerk bieden om het lokale energie-initiatief verder te helpen. Hierbij valt te denken aan ruimtelijke ordeningsaspecten, advies over het contact met de gemeente of hulp bij het maken van publiciteit. Als Servicepunt Utrecht hebben we specifieke deskundigheid op de thema’s landbouw / platteland.
  • Ook organiseren wij uitwisselings- en kennismomenten voor lokale initiatieven. Bijvoorbeeld bijeenkomsten en workshops over actuele thema’s zoals ledenwerving en salderen. Of een excursie naar een inspirerend initiatief in de provincie Utrecht.

Utrechtse initiatieven voor lokale duurzame energieopwekking

Nuttige informatie voor lokale duurzame energie initiatieven

  • Het Energiefonds Utrecht biedt financiële ondersteuning aan Utrechtse ondernemers en organisaties met duurzame ambities, in de vorm van leningen, garanties en participaties.
  • Veel kennis over uiteenlopende relevante thema’s staat op de pagina ‘Dossiers’ van de website van HIER opgewekt.
  • Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op een concreet (bedrijfs)gebouw? Gebruik onze Zonnepanelencalculator!

Contact

Wil je je aansluiten bij het netwerk rond Servicepunt Energie Lokaal Utrecht? Of heb je vragen of behoefte aan ondersteuning? Dan kun je contact opnemen met de NMU, Wijnand Jonkers, via w.jonkers@nmu.nl of 030 2567 362.

Wijnand JonkersLinkedin profiel van Wijnand Jonkers
Energie en duurzaamheid
Telefoonnummer: 030-2567 362
w.jonkers@nmu.nl
Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI