Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
VvE’s

VvE’s

Energiebesparing bij Verenigingen van Eigenaren biedt veel kansen. Leden van VvE’s betalen servicekosten voor verwarming en verlichting van algemene ruimtes, lift e.d. Via deze servicekosten kun je investeringen doen voor energiebesparing die later via besparing op de energiekosten terugbetaald worden. Daarnaast zijn VvE’s verplicht ‘actief’ te worden en reserves op te bouwen voor onderhoud. Vanuit deze reserves zijn ook energiemaatregelen  te nemen.

In opdracht van U-Thuis (15 samenwerkende gemeenten) organiseert de NMU, in samenwerking met de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) een cursus energiebesparing voor Verenigingen van Eigenaren.

Het programma

Avond 1 vond plaats op 29 maart: Draagvlak en proces  Je wilt wat gaan doen binnen je VvE, maar hoe krijg je iedereen mee?

Avond 2 vond plaats op 19 april: Techniek   Jan Nieuwveld van Seinen Energy Solutions heeft ervaring met VvE’s en deelt zijn kennis hierover.

Avond 3 vond plaats op 17 mei: Financiën  Je wilt met je VvE aan de slag. Te nemen maatregelen zijn bekend. Maar hoe ziet de businesscase eruit? Je kunt kijken naar maatregelen apart (bijvoorbeeld plaatsing van zonnepanelen), of naar een totaal pakket, zelfs naar een renovatie naar ‘Nul-op-de-meter’. Wat kun je betalen uit reserves van de VvE, wat uit de servicekosten en voor welk deel trek je vreemd vermogen aan? Wat doet de investering met de waarde van de woningen?  Ronald van der Klauw (Wocozon, NRG031, Energiesprong) neemt je mee in zijn ervaring en duidt de mogelijkheden en uitdagingen.

Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI