Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Nul op de Meter

Nul op de Meter

Nul op de Meter (NOM) is onmisbaar als we de doelstellingen voor energiebesparing uit het SER-akkoord willen halen! We moeten dan in de provincie Utrecht vóór 2020 minimaal  50.000 woningen zo renoveren dat ze geen energierekening meer hebben. Zo bereiken we 10% energiebesparing in gebouwen (en dat zijn dan alleen de woningen). 

nul-op-de-meter-logoOm 50.000 woningen naar Nul-op-de-meter te renoveren is inzet van vele partijen nodig. Woningcorporaties kunnen complex- of wijkgericht te werk gaan. Met hun hulp kunnen bouwers de renovaties op grotere schaal uitvoeren en daarmee de prijs laten zakken. Gemeenten kunnen hun vergunningenbeleid hierop aanpassen en ambitieuze afspraken maken met woningcorporaties en huurders. Zie hier suggesties voor te maken afspraken. Woningeigenaren kunnen met behulp van gemeenten ook hun eigen woning naar Nul-op-de-meter renoveren. Soms zullen zij kunnen meeprofiteren van projecten in hun wijk waarin woningcorporaties het voortouw nemen.

Hulp op weg naar Nul-op-meter

De NMU juicht de ontwikkeling van Nul-op-de-meter renovaties erg toe. Alleen op deze manier werken we toe naar een uiteindelijk fossielvrije samenleving. We helpen je graag op weg bij het vinden van meer informatie. Zie hieronder een aantal relevante links.

Publicaties

Ondersteuning van gemeenten, corporaties en huurdersorganisaties

De NMU roept gemeenten, woningcorporaties en huurdersorganisaties op om in prestatie-afspraken ambitieuze doelstellingen op te nemen, en deze te vertalen in concrete afspraken. Hier vind je een voorstel voor de inhoud van deze duurzaamheidsafspraken. Waar één van de drie partijen ondersteuning van buitenaf kan gebruiken, horen wij dat graag. We schuiven graag aan bij een overleg tussen de betrokken partijen, om toelichting te geven op wat er allemaal speelt én mogelijk is op gebied van Nul-op-de-meter. Neem hiertoe contact op met Ieke Benschop (zie de contactgegevens onderaan de pagina).

Nul-op-de-meter Kansenkaart

Een strategie bepalen voor NOM-renovaties in jouw gemeente? Dat kan met de NOM kansenkaart. Bekijk hier het filmpje!

NOM Alliantie Utrecht

De NOM Alliantie Utrecht, waarbij de NMU is aangesloten, is goed op de hoogte van landelijke en provinciale ontwikkelingen en helpt u graag verder. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief van de NOM Alliantie. Ook is hier een directe link naar de Nieuwsbrief van december 2016.

 

 

Ieke Benschop
Energiebesparing, windenergie en CO2 Bank Utrecht
Telefoonnummer: 030 - 2567 355
i.benschop@nmu.nl
Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI