Natuur en Milieufederatie Utrecht | NMU Samen voor een mooi en duurzaam Utrecht
Menu
Minder en schone energie

Minder en schone energie

Een mondiaal klimaatakkoord in Parijs, dat door steeds meer landen wordt geratificeerd. Een Nationale Energieagenda van minister Kamp (december 2016). Een Provinciale Energie Agenda (september 2016). De NMU nam het initiatief voor een Regionale Energiealliantie.

De lichten staan dus op groen om forse stappen te zetten. Dit is ook hard nodig. De provincie Utrecht blijft achter met slechts 2% duurzame energie (meting NMU zomer 2016). Om volledig onafhankelijk te worden van fossiele energie, moeten we én stevig inzetten op besparen, op opslag, én op opwekking van duurzame energie. Waarbij het niet of-of-of is, maar én-én-én!

Wat daarbij hoop geeft: Het is mogelijk om in Nederland de CO2 reductie te bereiken die is afgesproken in de klimaatdoelstellingen van EU2050, mét economische groei. Dat beschrijft adviesbureau McKinsey in een recent rapport.

Onderstaande afbeelding laat zien wat we doen. Klik op een plaatje om meer te weten te komen. Nog niet alle plaatjes zijn aanklikbaar; in de loop van 2017 worden dat er steeds meer.

infographic-energie-thematisch-3

Energie besparen Energie opwekken NOM Label stappen Zon Biomassa Wind energie 

Ieke Benschop
Energiebesparing, windenergie en CO2 Bank Utrecht
Telefoonnummer: 030 - 2567 355
i.benschop@nmu.nl
Video's
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door: Nationale Postcode Loterij en de Natuur en Milieufederatie Utrecht Utrecht
Wij hebben: CBF ANBI