Autoloze zondag op de Utrechtse Heuvelrug

Verbodsbord - verboden voor auto's

30/03/2010 - Het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug is perfect met het openbaar vervoer of de fiets bereikbaar. Om dat te stimuleren doet het park op 19 september mee met de nationale autoloze zondag.

Op de autoloze zondag, 19 september, wordt een klein deel van het Nationaal Park afgesloten voor auto’s, zodat alle bezoekers en bewoners goed van de rust en ruimte van het park kunnen genieten. De automobilist wordt die dag diverse fiets of openbaar routes aangeboden als aantrekkelijk alternatief.

Het plan is om een aantal gemeentelijke wegen binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug ten oosten van de N226 autovrij te maken. Voor omwonenden kan er een uitzondering worden gemaakt met een pasjesregeling. De gemeentelijke wegen ten westen van de N226 zijn dan al zo goed als autovrij.
 
De wens is om een grote fietscampagne te organiseren in het dan autoloze middendeel van het Nationaal Park, met fietsverhuur aan de randen van het park waar automobilisten makkelijk hun auto kunnen laten staan. Met Connexxion vindt overleg plaats over gratis vervoer op buslijn 50 die over de N225 rijdt. Tijdens de te organiseren wandelingen in de twee stiltegebieden die in dit gebied liggen zal die dag van bijzondere stilte genoten kunnen worden.

Thema: Natuur


Tweets